ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ μανιτάρια

Νοστιμίζουν τα φαγητά μας, από αρχαιοτάτων χρόνων. Γι’ αυτό και υπάρχουν χιλιάδες συνταγές με μανιτάρια. Μόνα τους, μαριναρισμένα, τουρσί, παρέα με κρέας, λαχανικά, πουλερικά, σε πίτες, σε ομελέτες, σε σαλάτες… Βραστά, ψητά, τηγανιτά, με κάθε τρόπο και όλα τα είδη: άσπρα, πόρτο μπέλο, κινέζικα, πλευρώτους, κανθαρέλες, μορχέλες κοκ. Νόστιμα, ελαφριά, με ελάχιστες θερμίδες!

Υπέροχη σούπα με μανιτάρια, καστανό ρύζι και καρότα. Ιδανική για όσους κάνουν δίαιτα, γιατί έχει πολύ λίγες θερμίδες και λιπαρά. Με ζωμό λαχανικών είναι νηστίσιμη. Από το radicio.com.

Σοταρισμένα μανιτάρια, με κρασί και θυμάρι. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για συνοδευτικό κρέατος, σαν γαρνιτούρα, για να εμπλουτίσετε ένα χορτοφαγικό πιάτο, ή να τα σερβίρετε μαζί με πουρέ, ρύζι ή πάνω σε μπρουσκέτα. Με φωτογραφίες βήμα – βήμα! Από το radicio.com.

Μια συνταγή για πλούσια κρεατόσουπα, με μπόλικα λαχανικά και μπαχαρικά, λεμονάτη και ελαφρά πικάντικη, ότι πρέπει για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες! Την συνταγή και φωτογραφία μας έστειλε το μέλος του radicio.com, λιχούδα από Κρήτη