Βύσσινο γλυκό

Το βύσινο είναι αγαπημένο γλυκό των περισσοτέρων από εμάς, Αγαπημένο και σε μένα. Κάθε φορά από μικρή , που η μητέρα μου έφτιαχνε αυτό το σπουδαίο γλυκό, καθόλου και την παρακολουθούσα με ευλάβεια. ´Εμαθα να το φτιάχνω και να τη θυμάμαι με αγάπη. Για το αγαπημένο αυτό γλυκό:

Υλικά

3 κιλά βύσσινο

3 κιλά ζάχαρη

¾ του ποτηριού νερό

1 λεμονιού το χυμό

Τι κάνω

Βγάζω τα φύλλα και τα κοτσάνια από τα βύσσινα . Τα πλένω πολύ καλά και τα στραγγίζω. Αφαιρώ τα κουκούτσια ή με το εργαλείο ή όπως εγώ με φουρκέτα , γιατί τα αφαιρεί πολύ γρήγορα. Μαζεύω το ζουμί που θα βγει από τα βύσσινα καθώς τα ξεκουκουτσιάζω..Μαζεύω τα κουκούτσια και τα ξεπλένω με το νερό που λέει η συνταγή.

Στη συνέχεια βάζω τα βύσσινα σε κατσαρόλα και τα σκεπάζω με τη ζάχαρη. Στο τέλος προσθέτω και το νερό που έχω ξεπλύνει τα κουκούτσια, κλείνω με το καπάκι και αφήνω να σταθούν εκεί μια μέρα.

Την επομένη βράζω το γλυκό σε δυνατή φωτιά αρχικά και στη συνέχεια σε μέτρια φωτιά περίπου 50 λεπτά μέχρι να δέσει το γλυκό. Κατά διαστήματα ξαφρίζω και πριν το τέλος προσθέτω το χυμό του λεμονιού και κατεβάζω από τη φωτιά.

Τώρα τον έλεγχο στο δέσιμο τον κάνω με τη μέθοδο του κόμπου. Δηλαδή ρίχνω την τελευταία σταγόνα από το ζουμί στο κουτάλι και αν αυτή πέσει και σχηματίσει κόμπο-δηλ δεν απλώσει- τότε το γλυκό μου είναι έτοιμο. Με αυτόν τον τρόπο δένω εγώ τα γλυκά μου.

Το γλυκό δεν το αφήνω να κρυώσει αλλα´το ρίχνω στα αποστειρωμένα βάζα μετά από λίγο και ενώ είναι καυτό. Κλείνω τα βάζα και τα αναποδογυρίζω. Έτσι τα αφήνω να κρυώσουν. Δεν χρειάζονται αποθήκευση στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!!

Δείτε αυτές τις 3 πετυχημένες συνταγές μαγειρικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.