Πως Γίνεται Καλύτερη Η Μακαρονάδα;

Αγοράζουμε επώνυμα ζυμαρικά, καλής ποιότητας. Δεν είναι απαραίτητο να είναι διαφημιζόμενα, μπορούμε να δοκιμάσουμε τα προϊόντα της περιοχής μας και να καταλήξουμε στο ποιοτικότερο.

Τα ζυμαρικά τα βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό, για να έχουν τον απαραίτητο χώρο και να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Για μισό κιλό μακαρόνια, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα τουλάχιστον 6 λίτρων και νερό, τουλάχιστον 4 λίτρα.

Αλατίζουμε καλά το νερό, πριν βάλουμε τα μακαρόνια. Υπολογίζουμε 1 κουταλιά σούπας αλάτι για κάθε λίτρο νερού.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, αφού το νερό κοχλάσει καλά. Αν δεν βράζει καλά, προσθέτοντας τα ζυμαρικά η θερμοκρασία πέφτει κι άλλο και υπάρχει κίνδυνος να λασπώσουν και να κολλήσουν μεταξύ τους.

Έχουμε την φωτιά του ματιού στο πιο δυνατό για να ξαναβράσει γρήγορα το νερό.

Τα περισσότερα ζυμαρικά βράζουν σε 8 – 10 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, τα ανακατεύουμε 2 – 3 φορές. Αυτό τα βοηθά να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Είναι σημαντικό, το πρώτο ανακάτεμα να γίνει μόλις ξαναβράσει το νερό, στην αρχή του μαγειρέματος.

Δεν προσθέτουμε λάδι στο νερό που βράζουν τα ζυμαρικά, γιατί υπάρχει περίπτωση να μην αφήνει την σάλτσα να κολλήσει μετά πάνω στα ζυμαρικά.

Αν σκοπεύουμε να προσθέσουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και να τα μαγειρέψουμε για 1 – 2 λεπτά μαζί με αυτή, τότε θα πρέπει να τα κατεβάσουμε από την φωτιά 1 – 2 λεπτά πριν συμπληρωθεί ο χρόνος βρασμού τους.

Δεν ξεπλένουμε ποτέ τα ζυμαρικά όταν τα στραγγίζουμε. Με το ξέπλυμα φεύγει το άμυλο και υποβαθμίζεται η γεύση τους. Επίσης καλό είναι να μην τα στεγνώνουμε εντελώς από το νερό τους, καλό είναι να κρατούν αρκετή από την υγρασία τους όταν τα προσθέτουμε στη σάλτσα.

Δείτε αυτές τις 3 πετυχημένες συνταγές μαγειρικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.