1 κ. χοιρινό κρέας για σνίτσελ
4 σκελ. σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
2 κλωνάρια δενδρολίβανο 4 κλωνάρια βασιλικό
2 κλωνάρια θρούμπι
2 κλωνάρια ρίγανη
4 κλωνάρια θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
2 κονσέρβες φασόλια γίγαντες (των 425 γρ.)
Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και λιώνουμε 2 σκελίδες στην πρέσα. Τρίβουμε το κρέας με το λιωμένο σκόρδο και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Πλένουμε την πιπεριά τσίλι, τη στεγνώνουμε, την κόβουμε στα δύο, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες. Πλένουμε τα αρωματικά χόρτα και τα τινάζουμε να στεγνώσουν. Με σπάγκο μαγειρικής στερεώνουμε τα αρωματικά χόρτα, τα φύλλα δάφνης και τις λωρίδες της πιπεριάς γύρω από το κρέας. Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα στραγγίζουμε.
Κόβουμε ένα ανάλογο κομμάτι ειδικής σακούλας ψησίματος (το κομμάτι πρέπει να είναι περίπου 20 εκ. μακρύτερο από το ψητό). Στρίβουμε τη σακούλα στη μιαν άκρη και τη δένουμε με τις λωρίδες της συσκευασίας. Τοποθετούμε τη σακούλα πάνω σε ταψί με τη γραμμή συγκόλλησης επάνω. Βάζουμε μέσα τα φασόλια, 2 σκελίδες σκόρδο, το κρέας και 125 ml νερό. Δένουμε τη σακούλα και στο άλλο άκρο.
Τρυπάμε τη σακούλα στη μέση επάνω με ένα πιρούνι.

Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο (στους 175 °C ή στους 155 °C στο φούρνο αέρος) και προσέχουμε να μην αγγίζει η σακούλα τα τοιχώματα. Ψήνουμε το κρέας για 1 ώρα περίπου, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ανοίγουμε τη σακούλα.
Βγάζουμε το κρέας και ρίχνουμε τα φασόλια με το ζουμί σε ένα μπολ. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Συνοδεύεται με πουρέ πατάτας

Για 5-6 μερίδες
Χρόνος παρασκευής: περ. 30 λεπτά (χωρίς το ψήσιμο)
Ανά μερίδα περ. 270 kcal/1134 kJ, 39 γρ. πρωτ., 9 γρ. λιπ., 6 γρ. υδατ.

Δοκιμάστε να λιώσετε το σκόρδο με τη φλούδα: Είναι μεν πιο δύσκολο να βγει το σκόρδο από τις τρυπούλες της πρέσας, αλλά θα διευκολυνθείτε πολύ στο καθάρισμα της πρέσας, αφού τα υπόλοιπα του σκόρδου αφαιρούνται με την φλούδα πιο γρήγορα. ,
Και κάτι ακόμα: Το τρύπημα της σακούλας γίνεται για να μην σκάσει η μεμβράνη. Από την τρυπούλα βγαίνει ο ατμός και το ψητό ροδίζει καλύτερα.