Τούρτα αποκριάτικη με ζαχαρόπαστα
Τούρτα αποκριάτικη με ζαχαρόπαστα Μια τούρτα με καρναβαλίστικη εμφάνιση. Πολύ ταιριαστή για την περίοδο της αποκριάς, αλλά και όλο το χρόνο σε γενέθλια, γιορτές και κάθε ευχάριστη περίσταση. Εδώ είναι σε μωβ - άσπρη έκδοση, αλλά μπορεί να γίνει σε όποιο χρώμα σας εκφράζει. Από το radicio.com.
5 αστέρια από 4 άτομα

Προετοιμασία: 1 ώρα και 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 10 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά
Συνταγή για: 18 μερίδες περίπου

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: θερμίδες | Λιπαρά: γρ.Υλικά συνταγής:
Κέικ: 1 ψημένο και κρυωμένο, 22 εκ. διάμετρο και κομμένο σε 4 οριζόντιους δίσκους(στη συγκεκριμένη τούρτα χρησιμοποιήθηκε το κέικ φυστικοβούτυρο)
Βουτυρόκρεμα ή χτυπημένη γκανάζ σοκολάτας: 800 - 900 γρ. (στη συγκεκριμένη χρησιμοποιήθηκε γκανάζ σοκολάτας, όπως στην τούρτα με φυστικοβούτυρο)
Ζαχαρόπαστα επικάλυψης: 1 δόση
Ζαχαρόπαστα μοντελισμού: 1 δόση
Βρώσιμη κόλλα ή νερό: λίγο για το κόλλημα των διακοσμητικών
Χρώματα ζαχαροπλαστικής: λίγο, στα χρώματα που προτιμάτε
Άχνη ζάχαρη: λίγο για το άνοιγμα της ζαχαρόπαστας
Κορν φλάουρ: λίγο για το άνοιγμα της ζαχαρόπαστας
Ασημοκούφετα: λίγα για τη διακόσμηση

Οδηγίες:
1. Τουλάχιστον 1 μέρα πριν, χωρίζετε την ζαχαρόπαστα μοντελισμού σε 2 ή περισσότερα μέρη (ανάλογα πόσα χρώματα θα χρησιμοποιήσετε) και χρωματίζετε κάθε κομμάτι στο χρώμα της αρεσκείας σας. Τα ζυμώνετε καλά να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα. Κρατάτε κάθε κομμάτι καλά κλεισμένο σε σακούλα μέχρι να το χρησιμοποιήσετε για να μην στεγνώσει.
2. Τυπώνετε σε χαρτί και κόβετε με ψαλίδι το πατρόν της μάσκας σύμφωνα με το παρακάτω σχέδιο (ή άλλο σχέδιο της αρεσκείας σας)
πατρόν μάσκας
3. Ανοίγετε σε φύλλο πάχους 4 χιλ περίπου πάνω σε πάγκο που πασπαλίσατε με άχνη και κορν φλάουρ την ζαχαρόπαστα μοντελισμού. Με οδηγό το πατρόν και με κοφτερό μαχαίρι, κόβετε 2 μάσκες. Με προσοχή τις σηκώνετε από τον πάγκο και ή τις βάζετε πάνω σε πραγματικές πλαστικές μάσκες ή σε διπλωμένα χαρτιά κουζίνας, για να πάρουν το σωστό σχήμα. Τις αφήνετε να στεγνώσουν καλά (αυτό θα πάρει τουλάχιστον 1 μέρα). Όταν οι μάσκες στεγνώσουν, τις διακοσμείτε με λωρίδες ή κορδόνια από χρωματιστή ζαχαρόπαστα και αν θέλετε ασημοκούφετα, τα οποία κολλάτε είτε με βρώσιμη κόλλα ή με λίγο νερό.
μάσκες ζαχαρόπαστας
4. Ετοιμάζετε το κέικ και την βουτυρόκρεμα σύμφωνα με την συνταγή που διαλέξατε. Γεμίζετε και καλύπτετε το κέικ. Στρώνετε την επιφάνειά του όσο καλύτερα μπορείτε και το βάζετε τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο πριν το διακοσμήσετε.
5. Χωρίζετε την ζαχαρόπαστα επικάλυψης σε 2 μέρη. Το ένα (τα 2/3 της ζαχαρόπαστας) το χρωματίζετε μωβ (ή άλλο χρώμα της αρεσκείας σας) και το άλλο το αφήνετε λευκό. Ανοίγετε το μωβ σε φύλλο αρκετά μεγάλο ώστε να καλύψει όλη την τούρτα. Με προσοχή το βάζετε πάνω στην τούρτα και με τα χέρια σας το στρώνετε ώστε να καλύψει την τούρτα χωρίς να κάνει δίπλες. Κόβετε όσο περισσεύει.
6. Ανοίγετε σε φύλλο και την λευκή ζαχαρόπαστα και κόβετε ρόμβους. Με κόλλα ή νερό τους κολλάτε ολόγυρα στην τούρτα. Για βρείτε πόσο μεγάλοι πρέπει να είναι οι ρόμβοι, κόβετε μια λωρίδα λαδόχαρτο, τόσο φαρδιά όσο και το ύψος των ρόμβων και τόσο μακριά, όση η περίμετρος της τούρτας. Διπλώνετε τη λωρίδα, τόσες φορές, όσες και οι ρόμβοι που θέλετε. Ξεδιπλώνετε και έτσι βρίσκετε το φάρδος κάθε ρομβου, μετρώντας ανάμεσα σε 2 διπλώματα.
7. Πάνω στη τούρτα βάζετε τις μάσκες. Για να τις στηρίξετε στη θέση που θέλετε, χρησιμοποιήστε λίγη ζαχαρόπαστα στη βάση τους. Επίσης Από την άσπρη ζαχαρόπαστα κόβετε λωρίδες 1 εκ. περίπου πλάτος. Τις τυλίγετε γύρω από ένα καλαμάκι και τις βάζετε πάνω στην τούρτα (σε 15 - 30 λεπτά, που η ζαχαρόπαστα θα έχει στεγνώσει αρκετά, βγάζετε τα καλαμάκια). Με την μύτη ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής κόβετε μικρά κυκλάκια από άσπρη και μωβ ζαχαρόπαστα για το κομφετί. Τα σκορπίζετε πάνω στην τούρτα.
Καλή επιτυχία και καλές αποκριές!!!!!
τούρτα καρναβάλι

Μαγειρεύτηκε στις 2 Μαρτίου 2016 από την Luise