Τι θα χρειαστούμε:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
700 ml κρέμα γάλακτος (με όσο το δυνατόν περισσότερα λιπαρά)
100 ml φρέσκο γάλα
200 γρ. κουβερτούρα με όσο το δυνατόν περισσότερο κακάο
100 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
½ κουταλιά της σούπας καφέ στιγμής (προαιρετικά)

Πως το κάνουμε:
Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα και την κουβερτούρα σε μια κατσαρολίτσα σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας που και που με ξύλινη κουτάλα.
Στο μεταξύ κρατάμε σε ένα ποτήρι 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλατος και χτυπάμε την υπόλοιπη στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Προσοχή! Με το που θα γίνει σαντιγί, σταματάμε αμέσως το χτύπημα, αλλιώς η σαντιγί θα κόψει.
Στο ποτήρι με την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε μισή κουταλιά της σούπας νες καφέ και το χτυπάμε στο μίξερ του φραπέ μέχρι να λιώσει εντελώς ο καφές. Το προσθέτουμε στη σαντιγί και το ανακατεύουμε για λίγο με ξύλινη κουτάλα ή στο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα.
Μόλις η κουβερτούρα λιώσει και ομογενοποιηθεί με το γάλα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κρύο πλέον μείγμα γάλακτος-κουβερτούρας στο μίξερ και χτυπάμε για 1 λεπτό στη μεσαία ταχύτητα. Μόλις περάσει το 1 λεπτό το αδειάζουμε στη σαντιγί και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μην “κάτσουμε” τη σαντιγί. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα (σπασμένα σε μέγεθος φακής) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ύστερα από 10 ώρες το έδεσμά μας (τύπου παγωτό παρφέ) είναι έτοιμο για κατανάλωση.