Γλυκό του κουταλιού Περγαμόντο

Υλικά
7 περγαμόντα
1 κ. ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση
Παίρνουμε τα περγαμόντα και τα πλένουμε καλά. Ξύνουμε τη φλούδα στον τρίφτη να φύγει η εξωτερική επιδερμίδα. Τα κόβουμε σε κομμάτια (5 – 6) κομμάτια και τα ξεφλουδίζουμε. Παίρνουμε τα ξεφλουδισμένα κομμάτια τα κάνουμε ρολό και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίγουν. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει και μόλις βράσει, ρίχνουμε τα περγαμόντα και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.

Αφού βράσουν αυτά τα 30 λεπτά τα σουρώνουμε, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν (τα γλυκά του κουταλιού σα γενικός κανόνας θέλουν όσο το βάρος τους την ίδια ποσότητα σε βάρος και ζάχαρηεκτός αν είναι πικρά που βάζουμε περισσότερη ζάχαρη). Ξαφρίζουμε συνέχεια το γλυκό και όταν δέσει το σβήνουμε και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ξαναδένουμε το συρόπι. Προσοχή τη δεύτερη φορά! το δέσιμο θέλει πολύ λιγότερο βράσιμο. Στο τέλος του βρασίματος στύβουμε και 1-2 λεμόνια.
Βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Στη συνέχεια τα βάζουμε μέσα σε καθαρά βάζα που κλείνουν αεροστεγώς. Διαλέξτε όμορφα βαζάκια και προσφέρετε το γλυκό σας και σα δώρο σε φίλους και στην οικογένεια σας.