Τούρτα για τη γιορτή του πατέρα

turta-giorti-patera

Μία όμορφη κομψή τούρτα, ιδανική για την γιορτή του πατέρα, αλλά και για αντρικά γενέθλια ή άλλη “αντρική” περίσταση. Μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε συνδυασμό κέικ – βουτυρόκρεμας προτιμάτε και σε οποιοδήποτε μέγεθος σας εξυπηρετεί, αρκεί να έχει ορθογώνιο σχήμα. Από το radicio.com

 

Υλικά (για μία τούρτα 25 Χ 35 εκ. περίπου – 14 με 16 μερίδες)

1 δόση ζαχαρόπαστα επικάλυψης

1 τούρτα 25 Χ 35 εκ. , καλυμμένη με βουτυρόκρεμα όπως π.χ. η τούρτα σοκολάτα με νουτέλα

Χρώματα ζαχαροπλαστικής (ανάλογα με το πως θέλετε να χρωματίσετε την τούρτα)

 

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε την τούρτα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Μέχρι να ετοιμάσετε την διακόσμηση, την κρατάτε στο ψυγείο.

Από την ζαχαρόπαστα, κόβετε 120 γρ. περίπου και τα χρωματίζετε στο χρώμα που σας αρέσει για το παπιγιόν και το μαντιλάκι. Την υπόλοιπη την κρατάτε άσπρη ή την χρωματίζετε σε όποιο χρώμα προτιμάτε για το πουκάμισο.

pattern-gia-turta---pukamiso

Ανοίγετε σε φύλλο (χρησιμοποιήστε άχνη για να μην σας κολλήσει η ζαχαρόπαστα) τα 120 γρ. και κόβετε τον φιόγκο (2 μέρη το δεξιά – αριστερά και 1 κεντρικό) και το μαντιλάκι (βλέπε το πατρόν). Το μαντιλάκι απλά το διπλώνετε στη μέση, με την μία μυτούλα λίγο πιο δεξιά από την άλλη. Τα δύο μισά του φιόγκου τα διπλώνετε στη μέση και βάζετε λίγο χαρτί κουζίνας στο δίπλωμα για να τα κρατήσετε φουσκωμένα. Ζαρώνετε τη ζαχαρόπαστα στην άλλη άκρη, ώστε να μοιάζει με το ζαρωμένο κέντρο του παπιγιόν. Τα κολλάτε στο κέντρο μεταξύ τους με λίγο νερό ή βρώσιμη κόλα. Από πάνω τυλίγετε το κεντρικό κομμάτι του φιόγκου.

Κρατάτε 200 γρ. περίπου από την υπόλοιπη ζαχαρόπαστα και την υπόλοιπη την ανοίγετε σε φύλλο 40 Χ 60 εκ. περίπου. Με προσοχή την βάζετε πάνω στην τούρτα, ώστε να καλυφθεί ολόκληρη. Την στρώνετε όσο καλύτερα μπορείτε με τα χέρια σας ή με την ειδική σπάτουλα. Κόβετε με κοφτερό μαχαίρι όση περισσεύει ολόγυρα.

Ανοίγετε σε φύλλο την ζαχαρόπαστα που κρατήσατε και κόβετε την τσέπη και τον γιακά. Τυλίγετε τον γιακά σε φαρδύ όρθιο κύλινδρο και τσακίζετε τις γωνίες προς τα έξω. Τον κολλάτε στο κέντρο της μίας άκρης της τούρτας.

Επίσης κόβετε μια λωρίδα, 2 Χ 45 εκ. περίπου και την κολλάτε στο κέντρο και κατά μήκος της τούρτας αρχίζοντας από το κέντρο του γιακά. Ακριβώς στην ένωση του γιακά κολλάτε και το παπιγιόν.

Στα δεξιά (όπως κοιτάμε την τούρτα) κολλάτε το μαντιλάκι και από πάνω την τσέπη.

Τέλος κόβετε έξι μικρούς κύκλους (κουμπιά) και κάνετε στο κέντρο 2 τρυπούλες με οδοντογλυφίδα. Τα μοιράζετε κατά μήκος της κεντρικής λωρίδας.

Η τούρτα σας είναι έτοιμη!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.