Συνταγή από Jenny για Πασχαλινό κεικ με λευκή σοκολάτα / White chocolate Easter cake

Ντίαρ Ντάιαρι,

δε θα γράψω πολλά σήμερα, γιατί βρίσκομαι εν μέσω κρίσης. Scripts που τρέχουν, ένα revision και ένα deadline που με έχουν απορροφήσει full time, ακόμα και στον ύπνο μου.

Έκανα ένα μικρό διάλειμμα για να φτιάξω το κεικ για τα γενέθλια της μαμάς μου. Κατά τ’ άλλα, λόγω έλλειψης χρόνου, είμαι όλο με σαλάτες. Τουλάχιστον, πάει καλά η δίαιτα. Όχι θεαματικές απώλειες, σταθερά, αλλά καλά. Την επόμενη εβδομάδα που θα έρθουν τα παιδιά αναμένεται κραιπάλη. Είναι και το Πάσχα στη μέση. Είναι και η επέτειος που κάπου θα βγούμε να το γιορτάσουμε. Οπότε σαλάτα και πάλι σαλάτα.

Το κεικ δεν είναι κάτι το τρομερό. Όλοι ξέρουμε να φτιάχνουμε έστω και ένα απλό κεικ.
Αυτό που κάνει το κεικ πασχαλινό είναι το decoración!

Έτσι δεν θα γράψω συνταγή σήμερα, αλλά ιδέες για διακόσμηση με σοκολάτα.

Έλιωσα λευκή σοκολάτα και την άπλωσα από πάνω από το κεικ αφού το είχα αφήσει πρώτα να κρυώσει.

Ύστερα έλιωνα μικρή ποσότητα άσπρης σοκολάτας και της πρόσθετα διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Έτσι είχα πράσινη, ροζ και πορτοκαλί σοκολάτα! Η μωβ που επιχείρησα δεν μου πέτυχε 🙁 Next time.

Άπλωσα μια ποσότητα σοκολάτας σε μια λαδόκολλα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ώστε να δημιουργήσει ένα λεπτό φύλλο και την έβαλα στο ψυγείο για ένα λεπτό. Είχε προλάβει να παγώσει και με ένα κουπ πατ σε σχήμα πεταλούδας έφτιαξα τις πράσινες πεταλούδες που βλέπετε.

Ξανά στη λαδόκολλα, έβαλα μια κουταλιά σοκολάτα λιωμένη και την άπλωσα οριζόντια με τη βοήθεια του κουταλιού. Στη συνέχεια με ένα ξυλάκι για σουβλάκι (ή οδοντογλυφίδα), τραβούσα τη σοκολάτα κάθετα, ώστε να πάρει τη μορφή χορταριού. Ξανά στο ψυγείο για ένα λεπτό περίπου. Από τη λαδόκολλα η σοκολάτα ξεκολλάει πανεύκολα.

Τέλος, πήρα τη φανταστική ιδέα της Μάγδας και έφτιαξα το πράσινο καλαθάκι που βλέπετε στη φωτογραφία. Έφτιαξα και δύο σοκολατένια αβγουλάκια, πάλι με τη βοήθεια της λαδόκολλας και του ψυγείου. Αν είχα πιο πολύ χρόνο και υπομονή θα έβγαινε ακόμα καλύτερη. Είχε όμως πολλή αγάπη κατά την παρασκευή, αυτό νομίζω φτάνει!

Φιλάκια!
Γιορς

Πηγή: My Kitchen Diary, το προσωπικό blog της Jenny_G