Περγαμόντο μαρμελάδα
Εύκολη και αρωματική μαρμελάδα, πρωτότυπη γεύση, με περγαμόντο. Από το radicio.com.
Προετοιμασία: 30 λεπτά
| Μαγείρεμα: 60 λεπτά
| Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά
Συνταγή για: 1200 ml περίπου
Διατροφικά στοιχεία για 1 κουταλιά σούπας
Θερμίδες: 49 θερμίδες | Λιπαρά: 0 γρ.
Υλικά συνταγής:
Περγαμόντα:
1100 γρ.
Ζάχαρη:
940 γρ.
Νερό:
1500 ml
Οδηγίες:
1. Πλένετε καλά και στεγνώνετε τα περγαμόντα. Κόβετε και πετάτε τις 2 άκρες και στη συνέχεια τα κόβετε στη μέση κατά μήκος. Κόβετε τα περγαμόντα σε πολύ λεπτές φέτες και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τις φέτες και βάζετε τα περγαμόντα σε κατσαρόλα.
2. Προσθέτετε στην κατσαρόλα νερό, να σκεπαστούν καλά τα φρούτα και τα βάζετε στη φωτιά. Τα αφήνετε να πάρουν βράση και τα ψιλοβράζετε για 5 λεπτά. Τα αδειάζετε σε τρυπητό, να στραγγίσουν.
3. Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, μαζί με την ζάχαρη και το 1.5 λίτρο νερό. Τα βάζετε πάλι στη φωτιά και βράζετε ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη.
4. Σιγοβράζετε την μαρμελάδα, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει τους 104 βαθμούς).
5. Κατεβάζετε από την φωτιά και μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα (θα γεμίσουν περίπου 4 βάζα των 300 ml περίπου). Κλείνετε και αφήνετε να κρυώσουν.
Μαγειρεύτηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2014
από την
1 Comment
… wie soll ich das lesen können ???
Alles übereinander … 🙁