Παραλλαγές με ρακλέτ

syntagi-0001.JPG
με φρέσκα κρεμμυδάκια:
750 γρ. βρασμένες πατάτες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
8 φέτες καπνιστό ζαμπόν
400 γρ. τυρί ρακλέτ
με κατσικίσιο τυρί:
100 γρ. κολοκυθάκια 350 γρ. ντομάτες
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 κλωναράκια θυμάρι
2 ρολά κατσικίσιο τυρί (των 150 γρ.)
με γκοργκοντζόλα
100 γρ. ζαμπόν αέρος (σεράνο ή πάρμα)
10 μαλακά αποξηρ. δαμάσκηνα
10 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
150 γρ. γκοργκοντζόλα
Για την παραλλαγή με φρέσκα κρεμμυδάκια: Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε τις πατάτες και·τα κρεμμυδάκια στο τηγανάκι για ρακλέτ. Κόβουμε τις φέτες ζαμπόν και τυριού στα δύο. Ρίχνουμε πάνω στις πατάτες πρώτα το ζαμπόν και μετά το τυρί.

Για την παραλλαγή με κατσικίσιο τυρί: Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε μακρόστενα κομματάκια. Πλένουμε τις φρέσκιες ντομάτες και τις κόβουμε σε χονδρούς κύβους. Λιώνουμε το σκόρδο, το αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο και το αφήνουμε λίγο να τραβήξει. Κόβουμε το πλυμένο και στεγνό θυμάρι και το ρίχνουμε μαζί με το σκορδέ-λαιο στις ντομάτες. Τα βάζουμε στο τηγανάκι για ρακλέτ και προσθέτουμε λίγα κολοκυθάκια και τυρί κομμένο σε κυβάκια.

Για την παραλλαγή με γκοργκοντζόλα: Κόβουμε το ζαμπόν στη μέση κατά μήκος και τυλίγουμε με κάθε φέτα 1 δαμάσκηνο ή ένα χουρμά. Τα βάζουμε στο τηγανάκι για ρακλέτ. Τρίβουμε από πάνω το τυρί γκοργκοντζόλα και τα βάζουμε να γκρατιναριστούν.

Για 4 μερίδες
Χρόνος παρασκευής: περ. 30 λεπτά
Ανά μερίδα περ. 860 kcal/3612 kj, 44 γρ. πρωτ., 55 γρ. λιπ., 40 γρ. υδατ.


Τα διάφορα υλικά μπορούν βέβαια να συνδυαστούν και σε πολλές ακόμα παραλλαγές Σε μερικούς συνδυασμούς πρέπει να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι και σε άλλους έχουν τα ίδια τα υλικά αρκετά πικάντικη γεύση.
Πειραματιστείτε για παράδειγμα με μανιτάρια ή με γαρίδες. Δοκιμάστε επίσης ένα γευστικότατο ρακλέτ με αχλάδια και τυρί καμαμπέρ: Κόβουμε τα πλυμένα αχλάδια στα 4, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φελιά. Κόβουμε και το τυρί σε φέτες. Βάζουμε στο τηγανάκι μερικά κομμάτια αχλάδι, θαμνόμουρα και μια φέτα καμαμπέρ και τα γκρατινάρουμε.

Δείτε αυτές τις 3 πετυχημένες συνταγές μαγειρικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.