Συνταγές για ΜΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Ειδικές συνταγές για μωρά, θρεπτικές συνταγές για παιδιά που είναι αρκετά εύκολες για να διευκολύνουν την εργαζόμενη μητέρα και να προσφέρουν υγιεινή διατροφή για τα παιδιάΒραστά αυγά στη χύτρα ταχύτητας

vrasta-avga

 

Βραστά αυγά στη χύτρα ταχύτητας! Κι όμως γίνεται! Απλά και εύκολα. Διαβάστε πως:

 

Υλικά και εξοπλισμός:

Αυγά: 1 – 12 κατευθείαν από το ψυγείο

Χύτρα ταχύτητας

Εξάρτημα χύτρας για βράσιμο στον ατμό

 

Εκτέλεση:

Βάζετε στη χύτρα το εξάρτημα για βράσιμο στον ατμό. Προσθέτετε νερό, περίπου 5 εκ.

Βάζετε τα αυγά στο καλαθάκι του ατμού. Δεν πρέπει να ακουμπούν στο νερό (αν ακουμπούν, αφαιρέστε λίγο νερό).

Κλείνετε τη χύτρα, την ρυθμίζετε στην υψηλή πίεση και την βάζετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις η βαλβίδα αρχίσει να σφυρίζει, χαμηλώνετε την φωτιά μετράτε τον χρόνο βρασμού:

  1. Για μαλακά βρασμένα αυγά, μετράτε 1 λεπτό και στη συνέχεια βάζετε τη χύτρα κάτω από τρεχούμενο νερό, να πέσει αμέσως η πίεση. Ανοίγετε τη χύτρα και βγάζετε τα αυγά από το καλάθι.
  2. Για μέτρια βρασμένα αυγά, μετράτε 2 λεπτά και στη συνέχεια βάζετε τη χύτρα κάτω από τρεχούμενο νερό και μόλις πέσει η πίεση ανοίγετε τη χύτρα και βγάζετε τα αυγά.
  3. Για σφιχτά βρασμένα αυγά, μετράτε 2 λεπτά, κατεβάζετε τη χύτρα από τη φωτιά , περιμένετε για 6 λεπτά και στη συνέχεια βάζετε τη χύτρα κάτω από τρεχούμενο νερό. Όταν πέσει η πίεση ανοίγετε και βγάζετε τα αυγά.

Οι χρόνοι είναι για μεγάλα αυγά, κρύα από το ψυγείο. Αν τα αυγά είναι μικρά ή είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ίσως οι χρόνοι χρειαστούν κάποια μείωση. Μετά από 1 – 2 προσπάθειες θα βρείτε ακριβώς τους χρόνους που θα κάνετε στη χύτρα σας τέλεια βρασμένα αυγά.

Οι επισκέπτες ψάχνουν εδώ για Elliniki Kouzina Syntages, https://www radicio com/βραστά-αυγά-στη-χύτρα-ταχύτητας/.
Μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών

Μια ωραία συνταγή για κεφτεδάκια ή μπιφτέκια λαχανικών. Νόστιμα και πιο υγιεινά από τα κλασικά κεφτεδάκια ή μπιφτέκια. Τη συνταγή και την φωτογραφία μας έστειλε το μέλος του radicio.com, Zoitsa!

Δείτε τη συνταγή →