Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Κορμος ρολό με φράουλες

• Please log in to reply
10 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 maroula

maroula

Οικογένεια Radicio

• Αρθρογράφος
  • 10767 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 13 April 2010 - 08:53 AM

Είναι η πρώτη φορά που επιχείρησα να κάνω κορμό και πέτυχεεεεεεεεεεε

ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπάνι:
3 μεγάλα αυγά (ή 4 κανονικά)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει (ή απλό με μισό κουταλάκι μπέικιν)
2 κουταλιές ζεστό νερό
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα του λαδόχαρτου
και λαδόχαρτο

για τη γέμιση:

1 κουτάκι των 350ml ολόπαχη κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
λίγη βανίλια
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλας
1 κεσεδάκι φράουλες

Εκτέλεση:
1.Ετοιμάστε το παντεσπάνι. Σε ένα ταψί φούρνου στρώνουμε λαδόχαρτο.

2.Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10'-15' λεπτά να φουσκώσουν αρκετά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μπολ του μίξερ (αν βάλουμε απλό αλεύρι ρίχνουμε και το μπέικι) και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα να ανακατευτεί . Όχι πολύ γιατί θα ξεφουσκώσουν τα αυγά. Προσθέτουμε και το ζεστό νερό μαζί με το αλεύρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς.

3.Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί με το λαδόχαρτο και το στρώνω με μια σπατουλίτσα. Ψήνουμε 10-12 λεπτά ή αναλογα το φούρνο σας χωρίς να ροδίσει όμως πολύ. Αν ροδισει δεν γίνεται αφράτο. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αναποδογυρίζουμε (όπως είναι ζεστό) σε μια πετσέτα καλυμμένη με άλλο καθαρό λαδόχαρτο πασπαλισμένο με την άχνη ζάχαρη. Ξεκολλάμε προσεχτικά το παλιό λαδόχαρτο από το επάνω μέρος από το παντεσπάνι και το τυλίζουμε απαλά με την πετσέτα και το νέο λαδόχαρτο. Το αφήνουμε έτσι να κρυώσει τυλιγμένο. Έτσι μένει το σχήμα και δεν σπάει οταν γεμιστεί.

4.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και την βανίλια σε σαντιγί στην μεσσαία ταχυτητα του μίξερ μέχρι να στέκεται. Την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για λίγη ώρα. Ξεπλένουμε καλα τις φράουλες και κρατάμε μερικές για στόλισμα. Τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβουμε και τις κραταμε σε ενα μπολ. Ξετυλίγουμε το ρολό απαλά. Το αλείφουμε με την μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με τις ψιλοκομμένες φράουλες. Στρώνουμε από πάνω τα 2/3 της σαντιγίς. Τυλίγουμε πολύ απαλά σε ρολό και μεταφέρετε το σε πιατέλα προσεχτικά.

5.Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί από πάνω και στα πλάγια. Τις φράουλες που κρατήσαμε τις κόβουμε σε φετάκια. Τις χρησιμοποιούμε για να γαρνίρουμε τον κορμο. Το βάζουμε στο ψυγείο ακάλυπτο να σταθει για1-2 ώρες...........

Η συνταγή είναι της κυρίας Αλεξιάς Αλεξιάδου. Και ειναι τέλειαααααααα!!!!!!!!!

#2 luise

luise

Chief Chef

• Admin
  • 17989 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 13 April 2010 - 09:23 AM

Ωραία συνταγή! Πρώτη φορά που έκανα κορμό πρέπει να ήμουν 13 - 14 χρονών, έκανα συνταγή της μαμάς Βέφας, ήταν σαν κι αυτή, αλλά μόνο με την μαρμελάδα για γέμιση :)

#3 maroula

maroula

Οικογένεια Radicio

• Αρθρογράφος
  • 10767 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 13 April 2010 - 11:46 AM

η μαμα μου τον εχει κανει και αυτη αυτον τον κορμό που λες γιατι εχει και το βιβλίο της.....
η κόρη δημοσίευσε αυτην εδώ σε αυτο το τεύχος ..........
φαντάσου γεύση λοιπόν :)

#4 luise

luise

Chief Chef

• Admin
  • 17989 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 13 April 2010 - 11:57 AM

Αχ, αχ! Γιατί αναστενάζω; Κάποτε ήμασταν μόνο κόρες, τώρα γίναμε και μανάδες! Και κάτι μου λέει ότι ούτε που θα το καταλάβουμε πότε θα γίνουμε και γιαγιάδες... Περνάει ο καιρός κορίτσια, περνάει!!! Σαν το νερό κυλάει (που λέει κι ο αγαπημένος μου ο Αλκίνοος) :)

#5 maroula

maroula

Οικογένεια Radicio

• Αρθρογράφος
  • 10767 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 13 April 2010 - 12:09 PM

Αχ, αχ! Γιατί αναστενάζω; Κάποτε ήμασταν μόνο κόρες, τώρα γίναμε και μανάδες! Και κάτι μου λέει ότι ούτε που θα το καταλάβουμε πότε θα γίνουμε και γιαγιάδες... Περνάει ο καιρός κορίτσια, περνάει!!! Σαν το νερό κυλάει (που λέει κι ο αγαπημένος μου ο Αλκίνοος) :(

μην το σχολιασω καλυτερα το τελευταιο:(αυτο με τις γιαγιαδες.............
ο αδερφος μου, μου λεγε προχθες πόσο μεγαλωσε η κορη μου (ειχε να τη δει καιρο)...και ότι οπου να ναι θα θελει παντρεια:o......

γιαγιαδες!!!!!!!μην το σκέφτομαι καλυτερααααααααα...........

Αυτή η δημοσίευση έχει επεξεργαστεί από maroula: 13 April 2010 - 12:09 PM

#6 mao

mao

Οικογένεια Radicio

• Chef
  • 2480 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 13 April 2010 - 12:34 PM

άντε και στα δισέγγονα Δημοσιευμένη εικόνα

το παντεσπάνι δεν το βρέχει λίγο με κάτι υγρό? πχ χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι

#7 maroula

maroula

Οικογένεια Radicio

• Αρθρογράφος
  • 10767 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 13 April 2010 - 01:47 PM

το έγραψα και το έκανα όπως λεει ακριβως........
η μονη διαφορα με την αυθεντικη ειναι ότι εγω ψιλοκοψα τις φραουλιτσες ενω το περιοδικο έλεγε να τις βαλεις σε φετακια............
άσε που εφαγα 1 γενναιο κομματι και έσπασα τη δίαιτα:(:( 3 μηνων......

δεν το βρεχω με τπτ απολύτως. Αν το βρέξεις εξαλου νομιζω ότι δεν θα μπορεις να το τυλιξεις στο τέλος θα σπάσει.......
η σαντιγι απ εξω το "ποτιζει" και βγαίνει μια χαρα.

μακαρι να ηξερα πως να ανεβασω φωτο να το δεις.............δεν εχω βρει το κολπο ακόμα..............

#8 mao

mao

Οικογένεια Radicio

• Chef
  • 2480 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 13 April 2010 - 01:57 PM

και χωρίς φωτό μου τρέχουν τα σάλια...:(

μη στεναχωριέσαι για τη δίαιτα - απλά συνέχισε όπως πριν, σαν να μην έγινε τίποτα, για άλλους 3 μήνες :(

#9 luise

luise

Chief Chef

• Admin
  • 17989 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 13 April 2010 - 02:25 PM

απλά συνέχισε όπως πριν, σαν να μην έγινε τίποτα, για άλλους 3 μήνες

Ωχ, ωχ, εκτέλεση στα 3 μέτρα ήταν αυτό! :(

Μαρούλα, ξέρεις πως πρέπει να επανορθώσεις την "αμαρτία" του γλυκού :(

Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα

Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!

█  Αφροδίσια Σαλάτα με φράουλες δυόσμο και φουντούκια (από Andreas Zachs )
 █  Συνταγή Ρολό φιλέτο (από syntages24 )
 █  Συνταγή Μαρμελάδα με φράουλες (από syntages24 )
 █  Ρολό με κασέρι και ζαμπόν * * * * *
..ή ότι περισσέψει...
(από maroylenia )
 █  Συνταγή Νηστίσιμο ρολό με μήλο (από syntages24 )