Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Για να φουσκώσει σωστά το κέικ


  • Please log in to reply
4 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20515 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 25 March 2004 - 08:56 PM

Πρέπει να το ψήνουμε σε φούρνο καλά προθερμασμένο και ποτέ να μην ανοίγουμε την πόρτα του πριν περάσει τουλάχιστον μισή ώρα.

#2 maroula

maroula

    Οικογένεια Radicio

  • Αρθρογράφος
  • ******
  • 12022 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 27 January 2011 - 08:44 AM

..... και οταν θελουμε να δουμε αν εχει ψηθει μπήγουμε ένα μαχαιρι και αν βγει καθαρο ειναι ετοιμο........
1) το μαχαίρι το μπήγουμε αφού ανοιξουμε την πορτα πολύ προσεκτικά
2) το χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ οταν καταλαβαίνουμε οτι (συμφωνα με την ωρα παντα) ειναι σχεδον ετοιμο το κέικ μας
3) οπως ειπε η Λουΐζα δε πρέπει να χει περάσει λιγότερο απο μισάωρο
4) αν δε θέλουμε χρησιμοποιή σουμε μαχαίρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξυλάκι από σουβλάκι καθαρο..........
5) και τελος αν βγει το μαχαίρι στεγνο είναι ετοιμο ....αν εχει "σημαδια" ζυμης θελει λιγακι ακομα

ποτέ ομως οταν βαζουμε είτε το μαχαιρι μεσα ειτε το ξυλακι δεν το μπήγουμε δεξια και αριστερα για να βεβαιωθούμε ότι ψηθηκε, γιατι υπάρχει κινδυνος να "κατσει" Δημοσιευμένη εικόνα
και το λέω εχω χαλασει κέικ εγωωωωωωωω!!!!!! μπολικαααααα~!!!!!!!!!!!! Δημοσιευμένη εικόνα

#3 Vagelis Vag

Vagelis Vag

    Μέλος του radicio

  • Full Member
  • *
  • 1 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 15 February 2011 - 06:23 PM

Για παντα φουσκωμενο και τελεια ψημενο κεικ

1 κουταλια μπεικιν
Προθερμανση φουρνου στους 175 ακριβως
Ψησιμο στο πανω κατω στους 175 για 1 και 20 λεπτα χωρις ανοιγμα φουρνου

#4 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2480 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 16 February 2011 - 08:10 AM

ποτέ ομως οταν βαζουμε είτε το μαχαιρι μεσα ειτε το ξυλακι δεν το μπήγουμε δεξια και αριστερα για να βεβαιωθούμε ότι ψηθηκε, γιατι υπάρχει κινδυνος να "κατσει" Δημοσιευμένη εικόνα



ουπςςςςςςς :blink:
κι έλεγα τι φταίει και τις πταίει???.....:rolleyes:

#5 fyntikaki

fyntikaki

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 570 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 16 February 2011 - 08:53 AM

εγω 9 στις 10 φορες το πεταω...τωρα βρηκα τι φταει παντως...
οτι καθε 10 λεπτα ανοιγω το φουρνο...Συνημμένο αρχείο  crazy-1.gif   946bytes   52 Αριθμός downloads
thank's!!!!!Δημοσιευμένη εικόνα



Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα


Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!


 █  Πανέμορφα Κέικ   κεικ, παρουσίαση, ιδεες και 1 επιπλέον... , εξαιρετικά δημοφιλές, με πολλές σελίδες συζήτησης (από luise )
 █  Μικρά Κέικ Με Γραβιέρα Και Σύκα (από Nelly Kotrotsou )
 █  κεικ σοκολατας (από renoux )
 █  ψήσιμο κέικ , εξαιρετικά δημοφιλές, με πολλές σελίδες συζήτησης (από mao )
 █  Κέικ αλμυρό με μανιτάρια (από luise )