Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Κοντοσουβλι?


  • Please log in to reply
8 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 λεπιδας

λεπιδας

    Έμπειρο μέλος!

  • New Member!
  • ***
  • 3 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 23 March 2010 - 01:05 PM

καλημερα σε ολες και ολους,
θα ηθελα να ετοιμασω μια παραδοσιακη σουβλα με χοιρινο κοντοσουβλι για το πασχα αλλα δεν ξερω τι μερος χοιρινου να προτιμησω για να βγει με αρκετο λιπος,μαλακο σα λουκουμι.θα μπορουσατε να με διαφωτισετε?
φιλικα,Γιωργος

#2 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20097 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 23 March 2010 - 07:07 PM

Προσωπικά δεν έχω κάνει και δεν ξέρω, αλλά ή νεφραμιά ή σπάλα που έχουν μπόλικο λίπος. Την σπάλα μάλιστα μπορείς να την τυλίξεις ρολάκια - μερίδες με το λιπάκι μέσα και με μπόλικα μπαχαρικά και αρωματικά. Δεν το έχω δοκιμάσει, το ξαναλέω, έτσι την κάνω στον φούρνο και αν επιχειρούσα, έτσι θα την έκανα και στη σούβλα :rolleyes:

#3 marons-e

marons-e

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 2072 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 23 March 2010 - 08:48 PM

Αν εννοείς νεφραμιά το μέρος του ζώου που είναι μετά τις πλευρές, θα διαφωνήσω μαζί σου luise, το λίπος σε αυτό το μέρος είναι έξω από το κρέας, γύρω από τους νεφρούς.
Σωστά για κοντοσούβλι θέλουμε κρέατα που να έχουν λίπος, γιατί με το ψήσιμο στην σούβλα στεγνώνει το κρέας. Έχω φάει χοιρινό κοντοσούβλι από διάφορα μέρη του ζώου. Μπριζόλες, καρέ=πολύ στεγνό, μπούτι=στεγνό, σπάλα=καλό, πασέτα (ξεκοκαλισμένη, ανοιγμένη και τυλιγμένη μετά)= καλό πολύ λιπαρό.
Η γνώμη της luise για την σπάλα είναι σωστή.

με το λιπάκι μέσα


Αυτή η δημοσίευση έχει επεξεργαστεί από marons-e: 23 March 2010 - 08:49 PM


#4 λεπιδας

λεπιδας

    Έμπειρο μέλος!

  • New Member!
  • ***
  • 3 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 24 March 2010 - 04:11 PM

ε ναι το γραφω οτι θελω να βγει ζουμερο και λιποειδες το τελικο αποτελεσμα,
σας ευχαριστω παρα πολυ και μακαρι να ξαναχρειαστω να ρωτησω κατι και στο μελλον.
καλο πασχα

#5 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20097 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 24 March 2010 - 04:26 PM

Καλό Πάσχα και καλή επιτυχία λεπίδα :rolleyes:

#6 marons-e

marons-e

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 2072 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 25 March 2010 - 12:55 PM

Καλό Πάσχα!
Περιμένουμε πλήρη και αναλυτική έκθεση μετά σχολίων συμπερασμάτων και χαρακτηρισμών.

#7 λεπιδας

λεπιδας

    Έμπειρο μέλος!

  • New Member!
  • ***
  • 3 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 26 March 2010 - 12:12 PM

:ph34r: ok :rolleyes:

#8 marons-e

marons-e

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 2072 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 21 April 2010 - 07:46 PM

λεπιδαααα έκανες το κοντοσούβλι;

#9 maroula

maroula

    Οικογένεια Radicio

  • Αρθρογράφος
  • ******
  • 11809 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 22 April 2011 - 09:15 PM

καλε κι εγω θα κανω φετος και τρελαινομαι !!!! Δημοσιευμένη εικόναΔημοσιευμένη εικόναΔημοσιευμένη εικόνα



Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα


Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!



Δεν βρέθηκαν σχετικές συνταγές ή άλλα θέματα στο φόρουμ συζήτησης των μελών μας. Μπορεί όμως, να έχει δεκάδες σχετικά στο πόρταλ των συντακτών. Δείτε λοιπόν την Αρχική σελίδα ή, ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση εκεί!