Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ


  • Please log in to reply
Δεν υπάρχουν απαντήσεις

#1 yiannis hal

yiannis hal

    Έμπειρο μέλος!

  • New Member!
  • ***
  • 7 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 07 February 2010 - 09:54 AM

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΜΠΑΠ
350γρ μοσχαρισιος κυμας
350γρ αρνισιος κυμας
200γρ ψωμι χωριατικο στραγγισμενο καλα
1 κρεμμυδι μεγαλο
αλατι-πιπερι οσο θελεται
κανελλα μισο κ/γ
κολλιανδρο μισο κ/γ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
4 ντοματες μεγαλες
λιγο λαδι
αλατι πιπερι
κανελλα 1 ξυλακι

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
10 πιτες
400γρ γιαουρτι
3κ/σ λαδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα του κεμπαπ μαζι καλα να γινουν ενα μειγμα ομοιομορφο,στην συνεχεια τα βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα να σφιξει ο κυμας.Μετα παιρνουμε 10-12 ξυλακια και παιρναμε τον κυμα μεσα.Μολις τελειωσουμε τα βαζουμε σε ενα ταψι και στον φουρνο στους 230 βαθμουσ περιπου για 30-40 λεπτα.Εν τω μεταξυ εχουμε φτιαξει την σαλτσα σε ενα ντοματας σε ενα τηγανακι.Το γιαουρτι το χτυπαμε λιγο μαζι με το λαδι για να αραιωσει και εχουμε επισης τηγανισει και τις πιτες.Σε μια μεγαλη πιατελα βαζουμε τισ πιτες κατω κομμενη καθε πιτα στα 6.Μετα τα κεμπαπ κομμενα στα 3 το καθε ενα,απο πανω το γιαουρτι και παριχυνουμε με την σαλτσα.Ραντιζουμε με κοκκινο πιπερι στι ακρες και προσθετουμε και λιγο κρεμμυδακι ψιλοκομενο επισης στις ακρες προαιρετικα.Καλη σας ορεξη.



Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα


Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!



Δεν βρέθηκαν σχετικές συνταγές ή άλλα θέματα στο φόρουμ συζήτησης των μελών μας. Μπορεί όμως, να έχει δεκάδες σχετικά στο πόρταλ των συντακτών. Δείτε λοιπόν την Αρχική σελίδα ή, ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση εκεί!