Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΣΤΟΝ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 lenagr

lenagr

    Μέλος του radicio

  • New Member!
  • *
  • 2 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 16 February 2009 - 09:18 PM

KALISPERA PROTI FORA ASXOLOYME ME TO INTERNET THA MPOROYSE KAPIOS NA ME BOITHISI ME TON ARTOPARASKEYASTH MOY THA ITHELA KAPIA SINTAGH GIA TSOYREKI

EFXARISTO

#2 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20201 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 17 February 2009 - 07:42 AM

Καλημέρα Λένα, καλώς ήρθες στο radicio.
Μια συνταγή για τσουρέκι, την οποία πάντα ετοιμάζω στον αρτοπαρασκευαστή και μετά ψήνω στον φούρνο, είναι η ακόλουθη:
Τσουρέκι γεμιστό
Πάτα πάνω στο όνομα για να ανοίξει η συνταγή. Μπορείς να το κάνεις χωρίς την γέμιση, αλλά τότε θα βάλεις 80 γρ. ζάχαρη. Για να την κάνεις στον αρτοπαρασκευαστή, θα βάλεις πρώτα όλα τα υγρά στον κάδο (προσοχή να είναι χλιαρά και τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου) και μετά τα στερεά με τελευταία τη μαγιά. Βάζεις τον αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα για τις ζύμες και μετά περιμένεις να ετοιμάσει τη ζύμη. Βγάζεις τη ζύμη από τον αρτοπαρασκευαστή και πλάθεις το τσουρέκι σου. Το αφήνεις να φουσκώσει λίγο ακόμη και το ψήνεις όπως λέει η συνταγή (μην ξεχάσεις να αλείψεις με αυγό)
Μπορείς και άλλες συνταγές να κάνεις στον αρτοπαρασκευαστή, απλά αυτή είναι δοκιμασμένη και τα υλικά στη σωστή ποσότητα, ώστε να μην ξεχειλίσουν από τον κάδο. Με τον καιρό, θα μπορείς και μόνη σου να προσαρμόσεις τις αγαπημένες σου συνταγές, ώστε να ετοιμάζονται στον αρτοπαρασκευστή.
Ως αναφορά στο internet, μην ανησυχείς, θα τα μάθεις όλα σιγά - σιγά. Μια πρώτη επισήμανση: με κεφαλαία γράφουμε όταν θέλουμε να πούμε κάτι φωναχτά. :lol: