Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Πρασόπιτα


  • Please log in to reply
8 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20351 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 14 February 2004 - 09:07 PM



Πρασόπιτα
Πρασόπιτα


Νοστιμότατη, παραδοσιακή πίτα, με πράσο και τυρί φέτα. Μπορεί να γίνει με έτοιμο φύλλο ή με χειροποίητο.


4.0 αστέρια από
3 σέφ



Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 55 λεπτά
| Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά
Συνταγή για: 12 μερίδες


Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα Θερμίδες: | Λιπαρά:


Υλικά συνταγής:

Φύλλο για πίτες:
500 γρ.


Πράσα:
1000 γρ.


Αυγά:
2 μέτρια


Ψιλοκομμένα κρεμμύδια:
2 μέτρια


Τριμμένη φρυγανιά:
3 - 4 κουταλιές


Τυρί φέτα:
150 γρ.



Άνηθο:
1/2 ματσάκι (προαιρετικό)

Αλάτι, πιπέρι:
όσο σας αρέσει


Ελαιόλαδο:
3/4 κούπας


Οδηγίες:
1. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Kόβετε τα πράσα σε ροδέλες.
2. Ζεσταίνετε 3 – 4 κουτ. ελαιόλαδο και μαραίνετε τα κρεμμύδια για 4 – 5 λεπτά. Προσθέτετε τα πράσα και τα μαραίνετε κι αυτά για άλλα 10 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
3. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στα πράσα (αφού έχουν κρυώσει). Επίσης προσθέτετε τον άνηθο ψιλοκομμένο, την φέτα χοντροτριμμένη, την φρυγανιά και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά.
4. Λαδώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε λίγα περισσότερα από τα μισά φύλλα, αλείφωντάς τα ένα – ένα με ελαιόλαδο. Βάζετε τη γέμιση στο ταψάκι και την στρώνετε καλά. Γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν λαδώνοντάς τα. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνετε ένα – ένα. Kόβετε με κοφτερό μαχαιράκι τα φύλλα που περισσεύουν, λαδώνετε την επιφάνεια, χαράζετε σε κομμάτια (προσοχή να μην κόψετε τα φύλλα της βάσης) και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.


Ανανεώθηκε στις 10 Μαΐου 2011 από την Luise


#2 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20351 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 10 May 2011 - 09:19 AM

Ποιά θα μου κάνει μια πρασοτυρόπιτα που δεν προλαβαίνω και την πεθύμησα; :P

#3 KaRaMeLiTsA!!

KaRaMeLiTsA!!

    Οικογένεια Radicio

  • Αρθρογράφος
  • ******
  • 3738 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 10 May 2011 - 09:42 AM

ΚΥΡΙΑ--ΚΥΡΙΑ ΕΓΩ!!!!!!!!!!!!:D

#4 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20351 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 10 May 2011 - 09:49 AM

Α, ωραία! Με το ΚΤΕΛ θα μου την στείλεις; :)

#5 KaRaMeLiTsA!!

KaRaMeLiTsA!!

    Οικογένεια Radicio

  • Αρθρογράφος
  • ******
  • 3738 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 10 May 2011 - 10:07 AM

ΟΧΙ ΕΧΩ ΚΟΥΡΙΕΡ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. :P




#6 zoitsa

zoitsa

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 17432 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 10 May 2011 - 10:18 AM

Kαι απο εδω να περασει το κουριερ παρακαλω!!!Δημοσιευμένη εικόνα

#7 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20351 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 10 May 2011 - 10:21 AM

Έτσι, έτσι, άμα κάνεις ένα καλό, να το κάνεις! :)

#8 natty76

natty76

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 34 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 03 July 2012 - 10:51 AM

Μια ερώτηση.Η ποσότητα αυτή είναι για κανονικό ταψί κουζίνας ή μικρότερο.Εγώ έχω κουζινάκι και το ταψί είναι σαν το μισό περίπου της κανονικής κουζίνας!

#9 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20351 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 03 July 2012 - 03:55 PM

Αυτή την ποσότητα που αναφέρω παραπάνω, την έκανα σε ταψί στρόγγυλο, με διάμετρο 35 εκ. περίπου :)



Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα


Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!



Δεν βρέθηκαν σχετικές συνταγές ή άλλα θέματα στο φόρουμ συζήτησης των μελών μας. Μπορεί όμως, να έχει δεκάδες σχετικά στο πόρταλ των συντακτών. Δείτε λοιπόν την Αρχική σελίδα ή, ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση εκεί!