Μετάβαση στο περιεχόμενο

author-avatar
- - - - -

ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

17 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#10 ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από cristinita

• Οικογένεια Radicio
  • author-photo
  • Αρθρογράφος
  • 666 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 04 September 2008 - 10:48 AM

Δες τη δημοσίευσηbutterfly_lilly, στις Sep 3 2008, 06:30 PM, είπε:

ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ! ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ..Α ΝΑ ΡΩΤΙΣΩ ΚΑΤΙ? Η ΓΑΣΤΡΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΗΛΙΝΗ Η' ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ?

Εγώ έχω μεταλλική. Μια χαρά βγαίνει. Επίσης έχω δοκιμάσει σε μικρότερη θερμοκρασία, χωρίς γάστρα αλλά στις φόρμες κέικ που έχω :angry: Μην είναι μόνο στρόγγυλο :(

Η Μπαρμπαρίγου γράφει και στο "Γαστρονόμο" επίσης έχει εκδόσει πρόσφατα ένα βιβλίο της. Τον καφέ μου κι εγώ στην δουλειά τον πίνω, αλλά ένεκα της εγκυμοσύνης έβλεπα κάθε πρωί με τη σειρά τις εκπομπές που μαγείρευαν: Alter (καλεσμένοι σεφ), Sky (Μυρσίνη Λαμπράκη), Alpha (Αργυρώ Μπαρμπαρίγου) ;) Και μετά μαγείρευα :angry:

#11 ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από luise

• Chief Chef
  • author-photo
  • Admin
  • 15076 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 04 September 2008 - 12:36 PM

Κι εγώ χρησιμοποιώ την φόρμα του κέικ (την απλή στενόμακρη) ειδικά αν θέλω από το ψωμί να κόψω φέτες για τοστ ή σάντουιτς. Βολεύει πάρα πολύ σε σχέση με τα στρόγγυλα ταψάκια.

Παράθεση

Τον καφέ μου κι εγώ στην δουλειά τον πίνω, αλλά ένεκα της εγκυμοσύνης
Καημό που λες το έχω, γιατί δεν πρόλαβα σε καμμία εγκυμοσύνη μου να καθήσω σπίτι. Και τα δύο παιδιά μας αιφνιδίασαν, γεννήθηκαν αρκετά νωρίτερα από το αναμενώμενο, με αποτέλεσμα να μην προλάβω να ξεκουραστώ καθόλου: από τη δουλειά στο μαιευτήριο :(
Γαστρονόμο διαβάζω (ανελλειπώς), αλλά δεν μου έμεινε το όνομα. Φαντάσου, ακόμη και τώρα, δεν θυμάμαι πως το λένε: αλτσχάιμερ το λένε, γεροντική άνοια το λένε, δεν θυμάμαι..... ;)

#12 ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από mmsd

• Οικογένεια Radicio
  • author-photo
  • Full Member
  • 171 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 05 September 2008 - 10:15 AM

Δες τη δημοσίευσηluise, στις Sep 4 2008, 01:36 PM, είπε:

Κι εγώ χρησιμοποιώ την φόρμα του κέικ (την απλή στενόμακρη) ειδικά αν θέλω από το ψωμί να κόψω φέτες για τοστ ή σάντουιτς. Βολεύει πάρα πολύ σε σχέση με τα στρόγγυλα ταψάκια.

Για ψωμί του τοστ (φτιαγμένο στο χέρι όχι στον αρτοπαρασκευαστή) ποια συνταγή μπορώ να φτιάξω?

#13 ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από luise

• Chief Chef
  • author-photo
  • Admin
  • 15076 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 05 September 2008 - 10:38 AM

Για ψωμί του τοστ, χρησιμοποιώ συνταγή για λευκό ψωμί, στο πρόγραμμα του αρτοπαρασκευαστή για ζύμες και μετά το ψήνω στο φούρνο. Συνταγές εδώ: συνταγές για κανονικό και μαλακό ψωμί στον αρτοπαρασκευαστή

#14 ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από natty76

• Οικογένεια Radicio
  • author-photo
  • Full Member
  • 33 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 23 December 2011 - 12:53 AM

Δεν έχω γάστρα.Αν το φτιάξω κανονικά σε ταψί πειράζει;

Δες τη δημοσίευσηcristinita, στις 03 September 2008 - 11:14 AM, είπε:

ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ (της Αργ. Μπαρμπαρίγου)

1 κιλό αλεύρι σταρένιο σκληρό (ή παραλλαγή: ολικής 300 γρ., χωριάτικο 300 γρ.,
σταρένιο σκληρό 400 γρ.)
(ή όποια παραλλαγή θέλετε :lol:
2 φακ.ξερή μαγιά ή 1 κύβο νωπή
1 κ.τ.γ. ζάχαρη
1 χούφτα αλάτι (φαντάζομαι ότι έχετε καμιά μικρή παλάμη :lol: )
1 χούφτα γλυκάνισο (προαιρετικά)
σουσάμι
2 ποτήρια χλιαρό νερό (Εγώ βάζω 600 ml)
3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο

1. Παίρνουμε ένα ταψί. Βάζουμε μια πετσέτα διπλωμένη από τη μια πλευρά του, ώστε να γέρνει λίγο (σαν τα οικονομικά μας :lol: )
2. Βάζουμε το αλάτι με τα αλεύρια απ' τη σηκωμένη μεριά του ταψιού (να είναι κοσκινισμένα, για να πάρουν αέρα, σαν τα μυαλά των βουλευτών μας) :lol:
3. Απ' την άλλη πλευρά βάζω τη ζάχαρη, τη μαγιά και το νερό (αν είναι νωπή η μαγιά τη διαλύω σιγά σιγά)
4. Παίρνω λίγο λίγο αλεύρι και ζυμώνω. Το αυτό κατ' εξακολούθηση, μέχρι να τελειώσουν τα αλεύρια. Όσο κολλάει η ζύμη, δίπλα μας έχουμε το φλυτζάνι με το λάδι. Βουτάμε τη γροθιά μας και ζυμώνουμε. (Να σκέφτεστε όποιον, -αν, θέλετε να τον-την πατήσετε κάτω :rolleyes: )
5. Τώρα αλείφετε τη γάστρα, (προτιμώ να βάζω αντικολλητικό χαρτί) τοποθετείται το ψωμάκι μέσα, το οποίο το δίνετε σχήμα στρόγγυλο (αν θέλετε το χαράζεται και σταυρό από πάνω) κλείνετε τη γάστρα και βάζετε τις αντιστάσεις στους 50ο C για 1 ώρα
6. Αμέσως μετά ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 250ο C για 1 ώρα
7. Βγάζετε το ψωμάκι σας το αναποδογυρίζετε (αν θέλετε ραντίστε το με λίγο νερό) και σκεπάστε το με μια πετσέτα

Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να γίνει, πιστέψτε με :lol:

Παρατήρηση: Το ζύμωμα του ψωμιού εκτός της γαστρονομικής ιδιότητάς του, είναι ταυτόχρονα και αγχολυτικό καθώς και ψυχοθεραπευτικό!!! Ναι!!! Κάνεις και τη γυμναστική σου! :lol:
Ε! τι άλλο θέλετε;;; :lol: :lol:

#15 ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από luise

• Chief Chef
  • author-photo
  • Admin
  • 15076 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 23 December 2011 - 06:51 AM

Μάλλον θα πρέπει να κλείσεις το ταψί με αλουμινόχαρτο όμως :)

#16 ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από KaRaMeLiTsA!!

• Οικογένεια Radicio
  • author-photo
  • Αρθρογράφος
  • 2956 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 09 February 2012 - 05:27 PM

ΜΟΛΙΣ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΗ.. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΟ..

#17 ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από KaRaMeLiTsA!!

• Οικογένεια Radicio
  • author-photo
  • Αρθρογράφος
  • 2956 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 09 February 2012 - 08:15 PM

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΨΩΜΙ.. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ!!!!!!!!!!! :D

#18 ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από luise

• Chief Chef
  • author-photo
  • Admin
  • 15076 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 09 February 2012 - 08:25 PM

Φοβόσουν ότι δεν θα γίνει; Σπιτικό ψωμί και δεν θα ήταν καλό; :11_12_13:

Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα

Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!

█  Συνταγή από Jenny για Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες στη γάστρα / Lemon chicken and potatoes in the oven pot   (από Jenny_G )
 █  Συνταγές : Κατσικάκι στη γάστρα με ταλαγάνι   (από syntages24 )
 █  ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ...... (από spirit )
 █  Μαγιά ψωμιού Dr Oetker (από luise )
 █  Συνταγή Γλυκό με ψωμί (από syntages24 )