Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


  • Please log in to reply
5 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 Hlianna

Hlianna

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 722 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 14 July 2008 - 05:26 PM

Δημοσιευμένη εικόνα

( Σημ.: Διαβάστε τη συνταγή και τις απαντήσεις σ αυτό το θέμα,
και δείτε στη λίστα δεξιά τα άλλα δημοφιλή σχετικά θέματα! )


Πιο καλοκαιρινό φαγητό δε γίνεται, νόστιμο και ζεστό και κρύο!

Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ.

Υλικά

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε ροδέλες
  • 300 γρ. περίπου τυρί φέτα ή και περισσότερο, τριμμένη με τα δάχτυλα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
  • 3-4 ντομάτες μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Μαϊντανός ψιλ/νο
  • αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε

Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αφήνετε σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν για 30'-1 ώρα. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε .

Τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες ,ή τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε στο γκριλ για μισή ώρα περίπου αφού ανάμεσα τις γυρίσετε και από την άλλη πλευρά..

Τις τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη μέσα σε λαδωμένο πυρέξ.

Φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με λάδι στο τηγάνι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο σε φέτες και την πιπεριά να μαραθούν κι αυτά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν 20´περίπου. Προς το τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.

Περιχύνουμε την κάθε φέτα μελιτζάνας με τη σάλτσα αυτή. Στο τέλος βάζουμε και από μια φέτα ντομάτας πάνω σε κάθε μελιτζάνα και ρίχνω και λίγη ρίγανη στην κορυφή της ντομάτας. Τρίβω και τη φέτα.

Ψήνω στο φούρνο στους 200ο περίπου 20´- 25´

Καλή επιτυχία!

#2 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20049 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 14 July 2008 - 06:12 PM

Πραγματικά πολύ επίκαιρο φαγητό, εύκολο και νοστιμότατο. Εγώ δεν τηγανίζω τις μελιτζάνες, αλλά ούτε και τις βάζω στο γκριλ. Τις αλείφω ελαφρά με λάδι και τις ψήνω στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Μετά Βάζω από πάνω τη σάλτσα και το τύρι, λίγο ακόμη ψήσιμο και έτοιμες!

#3 bellezza

bellezza

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 244 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 15 July 2008 - 08:53 AM

Εγώ ξέρω ότι με αυτές τις φωτογραφίες μας τρέχουν τα σάλια πρωί - πρωί...!!! Σλουρπ! :D

#4 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20049 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 15 July 2008 - 10:45 AM

Είδες; Ταλέντο η Ηλιάννα. Τόχει, τόχει!!! :D

#5 mmsd

mmsd

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 171 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 16 October 2008 - 03:12 PM

[quote name='Hlianna' date='Jul 14 2008, 06:26 PM' post='10311']
Δημοσιευμένη εικόνα



[*]3-4 ντομάτες μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες

Αυτές τις ντομάτες τις χρησιμοποιείς και για τη σάλτσα και για τις ροδέλες;

Εγώ την πρώτη φορά τις έβαλα όλες στη σάλτσα και επειδή μου φάνηκε αρκετή δεν έβαλα τις ροδέλες ντομάτας από πάνω.

Το πιάτο αυτό το ξαναέφτιαξα προχτές, δεν έβαλα όλες τις ντομάτες στη σάλτσα και μου βγήκε λίγη η σάλτσα. Οι ροδέλες ντομάτας παραξένεψαν πολύ το γιό μου που έφαγε το φαγητό αφού βγάλαμε τις ροδέλες.
Το σημαντικό είναι ότι και αυτή τη φορά γλίψαμε μέχρι και τα πιάτα μας :lol:

#6 Hlianna

Hlianna

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 722 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 16 October 2008 - 05:26 PM

Oι ροδέλες ντομάτας είναι έξτρα. Αυτό που λέω είναι για τη σάλτσα ντομάτας (λέω ψιλοκομμένες). Μην ξεχνάς ότι κάποια πράγματα είναι θέμα γούστου.....την επόμενη φορά βάλε όση σάλτσα εσύ θελεις. Εμάς μάς αρέσει πολύ και η ψημένη ντομάτα (με λάδι, ρίγανη, αλάτι) και τη χρησιμοποιώ συχνά για να καλύψω την επιφάνεια φαγητών, όπως γίγαντες ή άλλα φαγητά φούρνου και έτσι κρατούν την υγρασία τους και τη νοστιμιά τους καθώς και ότι έχουν πολύ καλή εμφάνιση.



Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα


Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!


 █  Συνταγή από Jenny για Παντζάρια με σως φέτας και κορυφές από μπρόκολο / Beets with feta sauce and broccoli tops (από Jenny_G )
 █  Κριθαρότο Με Πιπεριές Φλωρίνης Και Φέτα (από Nelly Kotrotsou )
 █  Συνταγή από Jenny για Λυθρίνι στο φούρνο και σπανάκι σωτέ με λιαστή ντομάτα και τριμμένη φέτα / Red snapper with spinach-feta side (από Jenny_G )
 █  ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ , εξαιρετικά δημοφιλές, με πολλές σελίδες συζήτησης (από maroula )
 █  Συνταγή από Jenny για Αφράτα αυγά φούρνου / Baked fluffy eggs (από Jenny_G )