Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ BM350 KENWOOD


  • Please log in to reply
42 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 EVI

EVI

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 27 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 04 March 2008 - 03:34 PM

ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΕΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΙΕΣ....
ΣΑΣ ΕΝΤΟΠΙΣΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΤΗΣ KENWOOD TO 350...
ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.
ΕΧΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΩ ΕΝΑ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΩΓΕΤΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ..ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ CD ΙΣΧΥΟΥΝ? ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΑΠΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ? :blink: ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΠΝΟΣ!!! :blink:
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΣΙΚΑΛΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙ? :blink:

#2 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 22650 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 04 March 2008 - 04:40 PM

Καλώς ήρθες Evi στο radicio.
Πραγματικά υπάρχουν ορισμένοι φανατικοί του αρτοπαρασκευαστή εδώ. Τον ίδιο αρτοπαρασκευαστή με σένα (ή κάποιο παρόμοιο μοντέλο) νομίζω ότι έχει η mao η οποία θα σε κατατοπείσει για τις ιδιαιτερότητές του.
Σχετικά με τις συνταγές: επειδή τα γούστα διαφέρουν, δεν υπάρχει ιδανική συνταγή για ψωμί. Θα καταλήξεις σε αυτή που σε ικανοποιεί, μετα από δοκιμές. Κάποιες συνταγές για ψωμιά ολικής άλεσης θα βρεις εδώ:
Συνταγές ολικής άλεσης για αρτοπαρασκευαστή
Επίσης εδώ θα βρεις συνταγές για κανονικό αλεύρι
Συνταγές για αρτοπαρασκευαστή με απλό αλεύρι
Κι εδώ θα βρεις συνταγές για γλυκά ψωμιά
Συνταγές γλυκών ψωμιών για αρτοπαρασκευαστή
Συζήτηση για τσουρέκι σε αρτοπαρασκευαστή έχει γίνει εδώ:
Τσουρέκι σε αρτοπαρασκευαστή
Ελπίζω να βγάλεις άκρη. Να επισημάνω ότι αυτό που σε πολλούς δεν αρέσει στο ψωμί του αρτοπαρασκευαστή, είναι ότι δεν είναι καλή η κόρα του ψωμιού από άνω κι αυτό γιατί ο αρτοπαρασκευαστής δεν έχει αντίσταση από πάνω για να το ψήσει. Αν αυτό σε ενοχλεί, δοκίμασε να κάνεις το ψωμί στο πρόγραμμα για ζύμες και μετά να το βάζεις στο ταψί, να το αφήνεις να φουσκώνει ξανά και να το ψήνεις στο φούρνο σου.

Υ.Γ. Χωρίς παρεξήγηση, μια και είσαι νέα στο ιντερνετ, να ξέρεις ότι αποφεύγουμε τα κεφαλαία, εκτός κι αν θέλουμε να επισημάνουμε κάτι ή να φωνάξουμε σε κάποιον (τα κεφαλαία στο ίντερνετ αντιστοιχούν στον υψηλό τόνο φωνής της καθημερινότητάς μας) :)

#3 EVI

EVI

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 27 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 04 March 2008 - 05:08 PM

Αχ να είσαι καλά! Θα κοιτάξω να τα μελετήσω το βράδυ....Σ´ευχαριστώ για τις συμβουλές σου
Θα σας πω τι έχω καταφέρει σύντομα...

#4 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2480 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 05 March 2008 - 08:26 AM

Εμένα δεν μου δώσανε cd - μόνο ένα βιβλίο με οδηγίες το οποίο είναι χρησιμότερο για προσάναμμα στο τζάκι παρά για βοήθεια...
Οδηγίες και μυστικά και συνταγές θα βρεις εδώ: http://www.kenwoodwo...Booklet_Eng.pdf
στα αγγλικά. Εγώ το έχω τυπώσει, το έχω βάλει σε ντοσιέ και το έχω στην κουζίνα μου σε πρώτη χρήση. Φτιάχνω ή το ολικής αλέσεως ή το light ολικής αλέσεως (που έχει και λίγο απλό αλεύρι και φουσκώνει περισσότερο και γίνεται πιο γρήγορα)

Δεν είχα ποτέ πρόβλημα - βάζω απλά τα υλικά που λέει η συνταγή (προσοχή στη σειρά! πρώτα πρεπει να μπουν στον κάδο τα υγρά -νερό, αυγά, λάδι, λεμόνι κλπ κλπ- μετά το αλεύρι και τελευταία η μαγιά, πάνω πάνω, να μην ακουμπήσει τα υγρά) και το ρυθμίζω στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

Όταν ξεκινήσει να δουλεύει, θα σου σφυρίξει 2 φορές. Μία στην αρχή, μετά το πρώτο ζύμωμα που είναι το σήμα για να προσθέσεις αν θέλεις έξτρα υλικά (ξηροκάρπια, τυρί...) και μία δεύτερη φορά περίπου 1,5 ώρα πριν το τέλος του προγράμματος - τότε είναι που τελειώνει το ζύμωμα κι αρχίζει το τελευταίο φούσκωμα και ψήσιμο. Τότε λοιπόν, αν είσαι σπίτι, βγάζεις τον γάντζο από τον κάδο. Συχνά όταν το κάνω αυτό βλέπω ότι η ζύμη κολλάει στα χέρια αλλά το αγνοώ - θα στρώσει με το φούσκωμα (μια φορά που πρόσθεσα αλεύρι το έκανα βαρύ κι ασήκωτο το έρμο).
Αν ψηθεί με τον γάντζο, τότε όταν το βγάλεις από το μηχάνημα, το γυρνάς τούμπα σε σχάρα και με ένα μαχαιράκι σιγά-σιγά βγάζεις το εξάρτημα.

Θα διαβάσεις ότι κρατάει το ψωμί ζεστό για μια ώρα - όντως μόνο που... ψήνεται και λίγο παραπάνω. Εγώ φροντίζω να το ρυθμίζω να τελειώνει την ώρα που θέλω το ψωμί - μου είναι βολικότερο.

Πολύ χρήσιμο είναι που μπορείς να ρυθμίσεις την ώρα που θα ετοιμαστεί το ψωμί (μέχρι 12 ώρες)
Βάζω τα υλικά από το βράδυ στον κάδο και πάω για ύπνο. Το πρωί το ρυθμίζω και το μεσημέρι είναι έτοιμο.

Πρόσεξε εδώ διότι νομίζω το ελληνικό βιβλίο δεν τα έλεγε πολύ ξεκάθαρα:
Όταν επιλέγεις πρόγραμμα, στην οθόνη σου εμφανίζεται ο χρόνος που θα πάρει για να γίνει η εργασία (π.χ. 2:34 δηλαδή 2 ώρες και 34 λεπτά). Πατάς το start κι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.
Όταν θελήσεις να το προγραμματίσεις για αργότερα, και πάλι ο χρόνος που θα λέει το καντράν σου είναι ο χρόνος που χρειάζεται συνολικά. Αν λοιπόν στις 7 το πρωί το προγραμματίσεις για να είναι έτοιμο το ψωμί στις 7 το απόγευμα, θα πρέπει το καντράν σου να δείξει 12 (δηλ 12 ώρες) ή αν το θέλεις για τις 4 το μεσημέρι να δείξει 9. Το μηχάνημα 2 ώρες και 34 λεπτά πριν τις 7μμ ή τις 4μμ αντίστοιχα, θα αρχίσει να δουλεύει.

Αυτά
Ξεκίνα με κάποια συνταγή από αυτές που δίνει η Kenwood για να εξοικειωθείς με το μηχάνημα και μετά παίζεις όσο θέλεις.
Καλή επιτυχία :)

Σημ: το γάλα σε σκόνη, τη ζάχαρη και το λεμόνι που λένε οι συνταγές της kenwood απλά τα αγνοώ!!! Επίσης ποτέ δε βάζω βούτυρο - βάζω ίδια ποσότητα λάδι (το βάζω από την αρχή, μαζί με το νερό)

#5 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 22650 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 05 March 2008 - 11:08 AM

Κανονικά η kenwood πρέπει να δώσει στη mao επίδομα επιμόρφωσης των πελατών της και όχι cd στους πελάτες της :)

#6 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2480 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 05 March 2008 - 11:33 AM

ναι ναι ναι ναι! έτσι πρέπει!!!! :)

#7 mmsd

mmsd

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 171 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 05 March 2008 - 10:11 PM

Κανονικά η kenwood πρέπει να δώσει στη mao επίδομα επιμόρφωσης των πελατών της και όχι cd στους πελάτες της :)


Έχεις απόλυτο δίκιο. Από εμάς ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στη mao (αν και μου τρώει τα ψάρια, αλλά κομμάτια να γίνει)

#8 EVI

EVI

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 27 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 08 March 2008 - 11:54 PM

Μόλις τώρα κατάφερα το τσουρέκι το γεμιστό που μου προτείνατε...Είναι τέλειο από γεύση!!!Μόνο στο πλέξιμο δεν τα πήγα καλά γιατί μου κολλούσε στο πλάστη.Σίγουρα κάτι λάθος έχω κάνει,το τύλιξα και εγώ σα ρολό και όλα μια χαρά...
Είναι η πρώτη επιτυχημένη συνταγή από τότε που πήρα το μηχάνημα και είμαι ενθουσιασμένη.
Τώρα ζυμώνει ένα ψωμί σικάλεως με την συνταγή της kenwood αλλά όπως μου είπατε πρωτα τα υγρά και μετά τα στερεά.Μακάρι να πετύχει για να φάει ο μικρός μου λίγο ψωμί(είναι αλλεργικός στα δημητριακά,μόνο σικάλως και σόγιας αλεύρι μου είπε ο γιατρός να χρησιμοποιώ.Αλεύρι σόγιας δεν έχω βρει και μου φαίνεται και λίγο περίεργο σαν υλικό.)
Γι'αυτό το λόγο πήρα τον αρτοπαρασκευαστή γιατί δεν έχω χρόνο να ζυμώνω και το κυριότερο να περιμένω να φουσκώσει
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας θα σας πω και για το ψωμί.. :)

#9 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 22650 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 09 March 2008 - 09:30 AM

Αλεύρωσες τη ζύμη σου πριν την ανοίξεις σε φύλο; Αν ναι, τότε μπορεί να ήθελε λίγο λιγότερα υγρά, μπορεί π.χ. τα αυγά σου να ήταν πολύ μεγάλα και να κάνανε τη ζύμη πιο νερουλή. Σ' αυτή την περίπτωση βάζεις λίγο λιγότερο γάλα (π.χ. 10 - 15 ml, ανάλογα πόσο μεγάλα είναι τα αυγά) :)