Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

artoparaskevasti


  • Please log in to reply
12 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 tirene25

tirene25

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 78 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 13 December 2007 - 10:51 AM

Exo ton artoparaskevasti tou lidl kai prospatho edo kai ligo vevaia kairo na ftiakso psomi alla den mou petixeni.
Otan xrisimopio diki mou sintagi den petixeni, otan omos xrisimopiiso ta etima migmata pou exi to lidl tote ola kala omos den thelo na xrisimopio etima migmata dioti exo akousi oti exoun dioksines.
exi kanis apo esas afti ti siskevi kai nai mporite na mou dosete kapia sintagi?
protimo olikis xoris omos avga mesa, kai me ti sira prepi na topothetiso ta ilika?

#2 piggy

piggy

    Chocoholic..thats me

  • Seniors members
  • ******
  • 2201 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 13 December 2007 - 11:12 AM

edw exei diafores syntages gia kytakse mipos sou kanoun den eime sigouri ean tis luise eine apo to lidl ,,kapies omos exoun
http://www.radicio.c...?showtopic=2627

h seira panta ton ylikion arxizoun apo ta ygra kai teleioneis me ta sterea omos to telefteo yliko pou prepei na valis eine h magia (panta )

ti marka artoparaskevasth exei to lidl ??? sta dika mas lidl exei to Bifinett

#3 tirene25

tirene25

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 78 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 13 December 2007 - 11:23 AM

edw exei diafores syntages gia kytakse mipos sou kanoun den eime sigouri ean tis luise eine apo to lidl ,,kapies omos exoun
http://www.radicio.c...?showtopic=2627

h seira panta ton ylikion arxizoun apo ta ygra kai teleioneis me ta sterea omos to telefteo yliko pou prepei na valis eine h magia (panta )

ti marka artoparaskevasth exei to lidl ??? sta dika mas lidl exei to Bifinett

afto exo
efxaristo gia tin apantisi

#4 piggy

piggy

    Chocoholic..thats me

  • Seniors members
  • ******
  • 2201 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 13 December 2007 - 11:52 AM

eine poly simantiko gia thn mixanh afth h magia , to eixe vali san sxoleio mia chef sto diko mou to forum gia thn Bifinett ,oti 8eli idiki prosoxh sthn magia ,
eixe kai afto to link ,den ksrero ean 8a se voi8isi ,.

http://www.kompernas...5f28a76b422.pdf

#5 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 19940 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 13 December 2007 - 01:53 PM

Εγώ έχω τον αρτοπαρασκευαστή του lidl, χρησιμοποιώ τις συνταγές που δίνει μαζί με τη συσκευή και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Κάνω το ψωμί σικάλεως που γράφει και πολλές φορές το εμπλουτίζω με ηλιόσπορους, χωρίς να αλλάξω κάτι άλλο από τη συνταγή. Απλά τους βάζω όταν ο αρτοπαρασκευαστής σφυρίξει για επιπλέον υλικά. Ακόμη αντί για 180 γρ. αλεύρι σικάλεως μπορεί να βάλω 180 γρ. από 2 διαφορετικά άλευρα ολικής αλέσεως π.χ. σικάλεως και σταρένιο ή σικάλεως και κριθαριού. Μερικές φορές πάλι αντικαθιστώ μερικές κουταλιές από το ολικής με καλαμποκάλευρο.
Επίσης όταν κάνω απλό άσπρο ψωμί, ή γλυκά με άσπρο αλεύρι, κατεβάζω τις αναλογίες των υλικών κατά 2/3, γιατί φουσκώνει πολύ και δεν ψήνεται καλά από πάνω.
Τον χρησιμοποιώ πάρα πολύ για να κάνω ζύμες (πρόγραμμα Νο8) και μετά κάνω ατομικά ψωμάκια ή τσουρέκια ή πίτσες. Εκεί χρησιμοποιώ τις δικές μου συνταγές, απλά φροντίζω τα υλικά να μην είναι πάνω από 750 - 800 γρ. γιατί φουσκώνουν πολύ και δεν θέλω να ξεχειλίσουν (στο βάρος υπολογίζουμε και τα υγρά, όχι μόνο το αλεύρι).
Πες μου τι ακριβώς δεν σου αρέσει στο ψωμί που κάνεις, να δούμε αν μπορεί να φταίει κάτι συγκεκριμένο (π.χ. το είδος του αλεύρου).

Υ.Γ. Καλωσόρισες στο radicio, ελπίζω να βρεις ενδιαφέρουσα την παρέα μας!!

#6 tirene25

tirene25

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 78 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 14 December 2007 - 11:08 AM

Εγώ έχω τον αρτοπαρασκευαστή του lidl, χρησιμοποιώ τις συνταγές που δίνει μαζί με τη συσκευή και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Κάνω το ψωμί σικάλεως που γράφει και πολλές φορές το εμπλουτίζω με ηλιόσπορους, χωρίς να αλλάξω κάτι άλλο από τη συνταγή. Απλά τους βάζω όταν ο αρτοπαρασκευαστής σφυρίξει για επιπλέον υλικά. Ακόμη αντί για 180 γρ. αλεύρι σικάλεως μπορεί να βάλω 180 γρ. από 2 διαφορετικά άλευρα ολικής αλέσεως π.χ. σικάλεως και σταρένιο ή σικάλεως και κριθαριού. Μερικές φορές πάλι αντικαθιστώ μερικές κουταλιές από το ολικής με καλαμποκάλευρο.
Επίσης όταν κάνω απλό άσπρο ψωμί, ή γλυκά με άσπρο αλεύρι, κατεβάζω τις αναλογίες των υλικών κατά 2/3, γιατί φουσκώνει πολύ και δεν ψήνεται καλά από πάνω.
Τον χρησιμοποιώ πάρα πολύ για να κάνω ζύμες (πρόγραμμα Νο8) και μετά κάνω ατομικά ψωμάκια ή τσουρέκια ή πίτσες. Εκεί χρησιμοποιώ τις δικές μου συνταγές, απλά φροντίζω τα υλικά να μην είναι πάνω από 750 - 800 γρ. γιατί φουσκώνουν πολύ και δεν θέλω να ξεχειλίσουν (στο βάρος υπολογίζουμε και τα υγρά, όχι μόνο το αλεύρι).
Πες μου τι ακριβώς δεν σου αρέσει στο ψωμί που κάνεις, να δούμε αν μπορεί να φταίει κάτι συγκεκριμένο (π.χ. το είδος του αλεύρου).

Υ.Γ. Καλωσόρισες στο radicio, ελπίζω να βρεις ενδιαφέρουσα την παρέα μας!!

efxaristo gia tis plirofories
tha ksekiniso pali tiw prospathies kai tha sa po

#7 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 19940 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 14 December 2007 - 11:34 AM

Περιμένουμε νέα σου!! :lol:

#8 tirene25

tirene25

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 78 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 19 December 2007 - 12:19 PM

Περιμένουμε νέα σου!! :)

eftiaksa psomi sikaleos kai egine poli nostimo. Einai arketa simpages kai vari (se varos enoo)
den ksero an afta einai ta sosta xaraktiristika den exei kamia sxesi me tou fournou pou einai pio elafri kai gemato aera.
elpizo na petixi kai i defteri prospathia mou kai thelo na mou pite an exete kamia kali sintagi gia aspro psomi na dokimaso. tha prospathiso kapia stigmi na ftiakso kai marmelada.
efxome na tin volefto giati eimai poli enthousiasmeni.
sas efxaristo olous osous mou apantisan kai elpizo na t aleme sixna me aformi to psomi :lol:

#9 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 19940 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 19 December 2007 - 03:12 PM

Το αλεύρι σικάλεως είναι - κατά τη γνώμη μου - από τα νοστιμότερα αλεύρια για το ψωμί. Είναι φυσιολογικό να είναι υγρό και βαρύ το ψωμί σου. Σε σχέση με του φούρνου έχει περισσότερο αλεύρι ολικής αλέσεως (αυτό είναι που κρατά την υγρασία) και λιγότερα βελτιωτικά και διογκωτικά. Αν θες το ψωμί πιο αφράτο θα μειώσεις την ποσότητα του αλευριού ολικής και θα αυξήσεις το λευκό αλεύρι. Αλλά κατά τη γνώμη μου όπως το κάνεις τώρα είναι πιο υγειινό. Επίσης θα σου κάνει εντύπωση πόσο περισσότερο αντέχει το ψωμί σου σε σχέση με αυτό του φούρνου. Θα μπορείς να το φας ακόμη και μετά από 5 μέρες!!!
Σχετικά με τη μαρμελάδα: είναι πολύ νόστιμη και επειδή τα φρούτα δεν βράζουν πολύ, κρατάνε μια υπέροχη φρέσκια γεύση. Αλλά πρέπει να την συντηρείς στο ψυγείο. Ζάχαρη για μαρμελάδες (με πηκτίνη) θα βρεις σίγουρα στα ΑΒ και φαντάζομαι σε όλα τα μεγάλα super market. Αν δεν βρεις, έχει πηκτίνη για μαρμελάδες στα ράφια με τις ζελατίνες και τα ζελέ, σχεδόν σε όλα τα super market. Τα αναμιγνύεις με τη ζάχαρη πολύ καλά, σύμφωνα με τις αναλογίες που γράφει η συσκευασία και εκτελείς την συνταγή όπως λέει το βιβλίο σου.
Καλή συνέχεια!!!



Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα


Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!



Δεν βρέθηκαν σχετικές συνταγές ή άλλα θέματα στο φόρουμ συζήτησης των μελών μας. Μπορεί όμως, να έχει δεκάδες σχετικά στο πόρταλ των συντακτών. Δείτε λοιπόν την Αρχική σελίδα ή, ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση εκεί!