Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

ΨΩΜΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΣΕ BM350 KENWOOD


  • Please log in to reply
5 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 ΚΙΚΗ

ΚΙΚΗ

    Μέλος του radicio

  • New Member!
  • *
  • 2 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 09 December 2007 - 10:46 PM

Καλησπέρα παιδιά.Θέλω να λάνω ψωμί καλαμποκιού που τόσο μου αρέσει στον αρτοπαρασκευαστή αλλά δεν ξέρω πώς... :( Το ωραίο είναι ότι πήρα αλεύρι θεωρώντας ότι θα εύρισκα εύκολα συνταγη αλλά μέχρι στιγμής δε βρήκα τίποτα... http://www.radicio.c...tyle_emoticons/default/unsure.gif

#2 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 19927 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 09 December 2007 - 11:02 PM

Σου γράφω εδώ μια συνταγή για ψωμί με καλαμπόκι. Έχει πολύ περισσότερο άσπρο αλεύρι και γι' αυτό είναι αφράτο. Να έχεις υπόψη σου ότι το αλεύρι καλαμποκιού δεν φουσκώνει (δεν έχει γλουτένη). Αν θες αφράτο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις το αλεύρι καλαμποκιού μαζί με αλεύρι από σιτάρι.
Ξεκινάς από τα υγρά συστατικά και τελειώνεις με τα στερεά (αφήνεις τελευταία την μαγιά)

2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/3 φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
2/3 φλ. τσαγιού γάλα
2 κουταλιές νερό
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλάκια ξερή μαγιά

#3 ΚΙΚΗ

ΚΙΚΗ

    Μέλος του radicio

  • New Member!
  • *
  • 2 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 10 December 2007 - 12:41 AM

Σου γράφω εδώ μια συνταγή για ψωμί με καλαμπόκι. Έχει πολύ περισσότερο άσπρο αλεύρι και γι' αυτό είναι αφράτο. Να έχεις υπόψη σου ότι το αλεύρι καλαμποκιού δεν φουσκώνει (δεν έχει γλουτένη). Αν θες αφράτο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις το αλεύρι καλαμποκιού μαζί με αλεύρι από σιτάρι.
Ξεκινάς από τα υγρά συστατικά και τελειώνεις με τα στερεά (αφήνεις τελευταία την μαγιά)

2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/3 φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
2/3 φλ. τσαγιού γάλα
2 κουταλιές νερό
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλάκια ξερή μαγιά


Σ' ευχαριστώ πολύ για την συνταγή.

#4 dimitrakiskavala

dimitrakiskavala

    Έμπειρο μέλος!

  • New Member!
  • ***
  • 3 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 03 September 2010 - 10:35 PM

Τα βαθειά μου συληπητηρια σε ολους σας εσας και σε εμενα που πηραμε τον kenwood bm 350
Το μόνο από τα προγραμματα που λειτουργει σωστα ειναι αυτο για το ψωμι-κεικ μπριος και φουσκωνει κανονικά
ολα τα αλλα ειναι για τις κοτες αν και τελειυταια ουτε αυτες το τρωνε ευκολα δοκιμασαμε τισ ιδιες συνταγες σε αλλο αρτοπαρασκευαστη νο ναμε απο το lidl kai ολα τα ψωμια βγηκαν τελεια ακομα και το ολικης που θεωρειται το ποιο δυσκολο γιατι ειναι ψωμι που δεν ψουσκωνει τοσο ...

διωξτε το ανχος πεταξτε τον και παρτε αλλη μαρκα .... πειτε οτι σας κλεψαν στο λεωφωρειο...αν μπορειτε να τον πατε πισω και να παρεται οτιδηποτε αλλο θα ειταν το τελειο..

τα υλικα που χαραμισα για να κανω ψωμια και να τα πεταω βγηκαν περισοτερα απο την τιμη του ...
μολις πηρα αλλο ειπα ...ε ναι ...αυτο ειναι ψωμι....
απλα επρεπε να κανουν ανακληση στο προιον αυτο....

α και αφιερωσα πανω απο 10 ωρες στο ιντερνετ να ψαχνω λυση σε καποιο φορουμ ελληνικα ακι ξενα (αγγλοφωνα)....ματαια κανενας δε βρηκε λυση...
τοσα που διαβασα σκευτομαι να ανοιξω φουρνο...αστειευομαι...
αν υπηρχε λυση καποιος κατι θα εγραφε

το ξαναλεω το μπριος βγαινει πολυ καλο αλλα ειναι κατι σαν κεικ δεν μπορεισ να το φας σαν ψωμι...

#5 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2480 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 06 September 2010 - 06:59 AM

Ειλικρινά δεν ξέρω τι πήγε στραβά με τον δικό σου kenwood Δημοσιευμένη εικόνα
Ο δικός μου [ίδιο μοντέλο] συνεργάζεται τέλεια μαζί μου και παίρνω [έπαιρνα, δηλαδη, γιατί το έκοψα...] εξαιρετικό ψωμί και ζύμες.

#6 GeorgeT

GeorgeT

    Έμπειρο μέλος!

  • New Member!
  • ***
  • 3 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 22 October 2011 - 03:05 PM

Ειλικρινά δεν ξέρω τι πήγε στραβά με τον δικό σου kenwood Δημοσιευμένη εικόνα
Ο δικός μου [ίδιο μοντέλο] συνεργάζεται τέλεια μαζί μου και παίρνω [έπαιρνα, δηλαδη, γιατί το έκοψα...] εξαιρετικό ψωμί και ζύμες.



Δηλαδή ακολουθείς πιστά το βιβλίο συνταγών και όλα οκ? :blink: Έχεις δοκιμάσει το γρήγορο ψωμί? Ήταν ψημένο στο τέλος του προγράμματος??? Εμένα ήταν ένα "ωραιότατο" άψητο κατάλευκο καρβελάκι.... (σαν αυτά που πουλάνε συσκευασμένα αεροστεγώς και τα ψήνεις στο σπίτι σου).
Α! και μια απορία που μου ήρθε μόλις τώρα! Όταν πατάτε το κουμπί γρήγορου ψησίματος, η ένδειξη των κιλών πού βρίσκεται? Εμένα στο 750gr, άσχετα αν οι οδηγίες είναι για ψωμί ενός κιλού.



Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα


Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!


 █  Μαγιά ψωμιού Dr Oetker (από luise )
 █  Kenwwood BM300 vs Izzy 1129 vs Kenwood BM350 , εξαιρετικά δημοφιλές, με πολλές σελίδες συζήτησης
Επιλογή αρτοπαρασκευαστή
(από georgatc )
 █  KENWOOD BM350 Convection Ερωτηση χρήσης , εξαιρετικά δημοφιλές, με πολλές σελίδες συζήτησης
Τεχνικη ερώτηση Kenwood BM350
(από dimis )
 █  ψωμι (από tirene25 )
 █  Πρόβλημα με Kenwood BM350 , εξαιρετικά δημοφιλές, με πολλές σελίδες συζήτησης
μαπα το ψωμι
(από Makis )