Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 1 Ψήφοι

κουλουρακια θεσσαλονικης


  • Please log in to reply
6 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 olgatha

olgatha

    Έμπειρο μέλος!

  • Full Member
  • ***
  • 4 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 04 December 2007 - 07:33 PM

-750 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
-20 γρ μαγια σκόνη
-400 ml χλιαρο νερο
-70 γρ ζαχαρη
-50 ml σπορέλαιο
-2 κγ αλατι
-300 σουσαμι.
- Εξτρα νερο + 1κσ ζάχαρη

Η συνταγη αυτη γινεται με προζυμι, οπότε την προηγουμενη μερα διαλυουμε τη μιση ποσοτητα της μαγιας με 120 ml νερο και 2-3 κσ αλευρι ωστε να γινει ενας χυλος.
Την επομενη μερα κανουμε το ιδιο με την υπολοιπη μαγια και την αφηνουμε για 30 min.

1) Σε ένα μπωλ βάζουμε τα 3/4 από το αλευρι και το αλατι.
2)Kάνουμε μια λακκκουβίτσα και ριχνουμε, Ζάχαρη + Λάδι + 2 Μίγματα Μαγιάς + Σιγα σιγα το νερο (χλιαρο).
3)Ζυμωνουμε εωσότου κάνουμε μια εύπλαστη και μαλακια ζύμη.
4)Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστει σε ενα ζεστο μερος για 1 ώρα περιπου.
5)Προθερμαινουμε το φουρνο στους 220 C .
6)Παίρνουμε μικρες μικρες ποσοτητες ζύμης και πλαθουμε μικρα κουλουρακια μεγεθους μουστουκουλουρου.
7)Τα ριχνουμε στο νερο με τη ζάχαρη και στη συνεχεια τα ριχνουμε στο σουσαμι
8) Τα τοποθετουμε στο ταψι όπου εχουμε στρωσει χαρτι και τα βάζουμε στο φουρνο για 15-16 min.

Βγαινουν γύρω στα 35 κομματια.

#2 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20097 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 04 December 2007 - 07:53 PM

Καταπληκτικά κουλούρια, είτε μικρούλικα όπως τα περιγράφει η olgatha, είτε μεγάλα, είτε στενόμακρα σαν μεγάλα κριτσίνια. Ειδικά ζεστά - ζεστά, μόλις βγούνε από τον φούρνο, είναι τέλεια!!!
Ευχαριστώ olgatha για τη συνταγή!!! :lol:

#3 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2480 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 17 December 2007 - 08:13 AM

είναι καταπληκτικά! :lol: :lol: :lol: :lol:

Τα έκανα σε μορφή κριτσινιού - βγήκανε 25 κομμάτια, μερικά εκ των οποίων τα έκανα στριφτά (ίδια ποσότητα ζύμης/κουλούρι όπως για τα απλά, αλλά την μοίρασα στα δύο κι έκανα 2 σχοινιά που τα τύλιξα μεταξύ τους) και ήτανε ακόμα καλύτερα από τα απλά.

Τσάκισα 2 χτες (ζεστά ζεστά από το φούρνο - έκοψα φλέβα η τριχόμπαλα) και τα άλλα τα κατέψυξα. Μια χαρά γίνονται μόλις ξεπαγώσουν (έφαγα ένα μόλις).

Πάει... Ο κουλουρτζής στην έξοδο του μετρό μόλις έχασε μία πελάτισσα! :lol: :lol:
Μην σου πω πως χαλαρά χάνει και την δουλειά του άμα βγω να πουλήσω τα δικά μας :lol: :lol:


Έκανα την ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή (ΒΜ350).
Οι ποσότητες είναι ίδιες - μόνο το νερό μείωσα (360ml αντί για 400).
2χ120ml για τα μίγματα μαγιάς (για τα οποία χρησιμοποίησα 185γρ αλεύρι)
1χ120ml στον κάδο του παρασκευαστή (με τα υπόλοιπα 565γρ αλευριού)

Το πρόγραμμα ζύμης (το 10) διαρκεί μιάμιση ώρα (μισή ζύμωμα και μία αναμονή).
Τα προζύμια τα πρόσθεσα αφού είχε ζυμώσει για 15 λεπτά (τότε που κάνει και ηχητικό σήμα).

maoxmas.jpg



#4 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20097 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 17 December 2007 - 09:13 AM

Γάτα η γάτα!!!! Σε θέματα αρτοπαρασκευαστή έχει τελειώσει με τη διπλωματική και ξεκινάει το διδακτορικό! :lol:

#5 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2480 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 17 December 2007 - 09:34 AM

Πάντως βρε κορίτσια...
όσο το σκέφτομαι...
αντί να ξαπλώνω στο χαλί και να ανεβοκατεβάζω βαράκια για να προλάβω την απόλυτη καταστροφή στο μπράτσο (που δεν προλαβαίνεται, αλλά τέλος πάντων), αν καθόμουνα και ζύμωνα επί μισή ώρα... κούκλα θα ήμουνα!
Ή που πήγα να κάνω ταραμοσαλάτα στο γουδί και στα 3 λεπτά τα μάζεψα και τα έχωσα στο μίξερ όλα... Εκεί να δεις γυμναστική!
Α ρε η γιαγιά! Γι'αυτό ήτανε στυλάκι μέχρι τέλους!

Ιδού η ευκαιρία! Νέο reality show. Γυμναστείτε στην κουζίνα! :lol:
Εμένα για τεχνικούς λόγους μου απαγορεύονται ορισμένες κινήσεις, αλλά μια χαρά μπορώ να επιβλέπω και να καθοδηγώ :lol:

Γάτα η γάτα, αχχαχαχααααααα :lol:
(αν και μάλλον νούμερο είμαι η γάτα, αν κρίνω απο την κολλητή μου που όλο έτσι με φωνάζει... :lol: )

maoxmas.jpg



#6 FXR

FXR

    BANNED

  • Banned
  • ******
  • 270 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 17 December 2007 - 11:22 AM



:lol:

#7 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2480 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 20 December 2007 - 11:53 AM

:) :lol: :lol:



Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα


Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!


 █  Κρασί και Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (από luise )