Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Φιλέτα τόνου με μουστάρδα λεμονάτα


  • Please log in to reply
3 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 Loquat

Loquat

    Οικογένεια Radicio

  • Seniors members
  • ******
  • 287 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 30 August 2007 - 03:22 PM

6 φιλέτα τόνου, 100 γρ. το καθένα

Για τη σάλτσα
- 6 κουτ. Σούπας μουστάρδα μαλακή, τύπου Ντιζόν
- χυμός 2 λεμονιών και ξύσμα 1 λενονιού
- 1 ματσάκι άνηθος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σάλτσα και μαρινάρισμα:
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα φιλέτα τόνου και τα γυρίζουμε ώστε να πάει η σάλτσα παντού. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα μαγειρέψουμε. Καλό είναι να μείνουν στη μαρινάδα για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Ψήσιμο:
Λίγο πριν βγάλουμε τον τόνο από το ψυγείο, προθερμαίνουμε το φρούρνο στους 200 βαθμούς. Μεταφέρουμε τα φιλέτα τόνου με τη σάλτσα σε ένα ταψάκι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Η συνταγή είναι από το Γαστρονόμο Αυγούστου.
Το ψάρι μου το φέρανε από θάλασσες μακρινές (έχω άλλο τόσο στην κατάψυξη).
Δεν είχα μεγάλη λαχτάρα να το μαγειρέψω γιατί ξέρω πως θέλει τον επαγγελματία του για να πετύχει.

Το έτερον ήμισυ ανέλαβε το μαρινάρισμα και εγώ το ψήσιμο και … …. έγινε καταπληκτικό. Μόνο που το άφησα ακόμη 3-4 λεπτάκια στο φούρνο χωρίς αλουμινόχαρτο.

#2 piggy

piggy

    Chocoholic..thats me

  • Seniors members
  • ******
  • 2201 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 31 August 2007 - 06:25 AM

o tonos gia apio kala apotelesmata ginete panta se saute pan h cast-iron pan akomh kai zesto na 8elei kapios na ton kratisi to psari xamiloni to mati tis kouzinas kai ton afini ekei ,o fournos to kanei dry to psari ,den afini zoumi mesa kai emeis to 8eloume me tous xymous tou ,epeiseis den psinete poly (1-2 lepta ka8e plevra ) prepei sthn mesh na eine ligo kokino ews roz , aliws xanei oles tis myrwdies tou ,ta epomena komatia asta 8a sou doso syntagh test

omos gia na mhn afiso tous allous paraponemenous

dokimaste na alipsete to psari me to migma : voutiro parmezana ,ligo krasi aspro,piperi mpoliko kai zoumo apo ena portokali.Sto servirisma maintano psilokomeno h 8ymari ,allh paralagh eine mpoliko ladi sta xeria alipste to psari kala ,alati piperi, xumo portokaliou h lemoniou ,kai sto tigani .(pote o tonos mesa se ladi poly) ftiaksete kai mia saltsa apo krema galaktos kai krasi maidera h opio sas aresei esas kai perixiste to psari .ston tono eine kalo na ftiaxnoume panta mia saltsoula .... :(

#3 Loquat

Loquat

    Οικογένεια Radicio

  • Seniors members
  • ******
  • 287 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 31 August 2007 - 11:42 AM

δεν στέγνωσε καθόλου μέσα το ψάρι με τη σάλτσα, τους χρόνους ψησίματος και το αλουμινόχαρτο. Και ήταν σχετικά ροδούλι, απλώς εγώ λόγω εγκυμοσύνης άφησα το δικό μου λίγα λεπτάκια επιπλέον.

#4 piggy

piggy

    Chocoholic..thats me

  • Seniors members
  • ******
  • 2201 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 31 August 2007 - 02:43 PM

den afisvitisa thn syntagh !!!! pros 8eou kai pistevo oti den htan stegno to psari apo thn stigmh pou evales alouminoxarto .alla o tonos ginete sxedon panta me tous tropous pou grafo parapano ,tigani h cast-iron pan eine pio nostimos :(



Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα


Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!


 █  ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ& ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΜΥΡΩΝΙΑ * * * * * (από troufitsa )
 █  ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ (από zoitsa )
 █  Φιλετάκια κοτόπουλου με κάσιους (Κινέζικο)
κινέζικο κοτόπουλο με κάσιους
(από Κώστας Κ. )
 █  Φιλέτο γαλοπούλας με εστραγκόν και μουστάρδα
Κυρίος πιάτο
(από Chef Billaras )
 █  ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ * * * * *
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
(από vanilla )