Mpananes : to vrikame tora h mapananes paxenoun kai den tis trome ..ola paxenoun otan ta trome se ypervolikes posotites ..h mpanana eine plousia se fytikes ynes
Peponi : oso pio wrimo eine to peponi toso magalyteres posotites vita -karotinis , kalio exei ...giafto otan to agorazete na to pernete vari kai aromatismeno ean den eine afisteteto merikes meres mexri na parei thn anologh myrodia gia na to kopsete
5 Damaskina thn hmera dinoun gyrw sta 3 -4 grammaria inwdwn ousiwn gyrw sta 15%-20%xreiazomaste thn hmera
Stafyli : to kokkino gysika eine plousiotero se antioksidotika flavonohdei pio siggekrimena ka8e roga tou ..kante ena test ..fate 1 tsampi stafyli kai meta prospa8iste na kapnisete ..(gia aftous pou kapnizoun )den 8a mporeite na kapnisete
Karpouzi : poloi pou den ksero lene oti eine apla 1 frouto me oxi polles vitamines (nero) hmmm den nomizo
exei vitamina A,C ,kalio ,simantikes posotites lykopinis kai simantikes antikarkinikes idiotites ..se polla merh tis ellados sini8oun na trone karpouzi me tyri ,,poly kalos syndiasmos kaliou apo to karpouzi kai natrio apo to tyri
Karota : misi koupa vrasmena karota dinoun thn diplasia B-karotinis se sxesh pou xreiazomaste ka8imerina
sta morakia sas eine kalo na vazete to karoto prota se ladi kai meta na tous to dinete kai afto ??giati h B karotinh aporofite grigorotera ston organismo me kati liparo mazi ..fysika kai otan eine vrasmena aporofite grigorotera ..epeiseis otan vazoume perisotera karota sta ospria ta kanoun pio efkoloxonefta
Mpamies ,,malista!! h mpamia eine antisiliptikh kai vitaminouxa ..h mpamia exei gosipolh ws gnosto h gosipolh epireazei thn gonimotita kai malista tous andres kai oxi tis gynaikes
Skordo :alissinh kai alliinh katastrefoun tous ious ston organismo mas
Selino: selinio vitamines B1 B2 eine kai diouritiko
Laxano :vitamina C kalo eine na trogete omo
ola ta laxanika eine kalo na ginonte ston atmo h na ta pernate sto tiganh me ligo ladi mexri na malakosun
kalo 8a htan oute kan na er8oun se epafh me mikrokimata exoun xasei tis vitamines tous
prosopika : eime poly kata me ta mikrokimaton
kai kati allo as prospa8isoume na mhn vazoume lemoni pano sta laxanika kreata h psaria h sta xorta tou vounou ,,ksero eine nostimata me to lemoni alla petyxenoume to entelos anti8eto
nai to lemoni exei foveres ousies opos vitamiana C alla na trogete apolytos mono tou kai oxi o xymos tou pano se trofima .