Jump to content

Photo
- - - - -

Ρυζι και συνταγες


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 LillyGirl

LillyGirl

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 115 posts

Posted 22 November 2006 - 11:47 AM

Καιρο ειχα να σας δω μικρα μου!

Θελω να μου πειτε καμια γνωμη για τα leftovers του ρυζιου.

Καμια φορα κανω ρυζι λευκο η πιλαφι και ξεμενει μιση κατσαρολα επειδη ο καλος μου δεν ειναι πολυ φιλος με το συγκεκριμενο.

Τι μπορω να το κανω απο κει και περα? Εχει κανεις καμια συνταγη για πιτα με ρυζι η πως αλλιως να το αξιοποιησω;...

#2 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2,480 posts

Posted 22 November 2006 - 01:06 PM

καλώς το :(

λοιπόν:

1- το ανακατεύεις με leftovers από όσπρια σούπα και κάνεις... φακόρυζο, ρεβυθόρυζο

2- το κάνεις σαλάτα
πχ με όσπρια βραστά (νερόβραστα, όχι σούπα - πχ ρύζι φακές και λίγη καπνιστή πέστροφα)
ή με μπρόκολο (λατρεύω μπρόκολο με ρύζι -αμφότερα ατμού- με λίγο βαλσαμικό ξιδάκι)
ή με μαρούλι/αβοκάντο.

3- το κάνεις ρυζοκεφτέδες (θα ψάξω συνταγή στο σπίτι το απόγευμα) ανακατεμένο με λαχανικά
4- Το χρησιμοποιείς ως συνοδευτικό για κοκκινιστές μελιτζάνες ή κάτι παρόμοιο.
5- το ανακατεύεις με τυρί και αυγό και το κάνεις τάρτα (http://www.radicio.c...wtopic=1588&hl=)
6 - ... στέρεψα... :rolleyes: (και πείνασα τρελά! :D )

#3 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2,480 posts

Posted 22 November 2006 - 02:55 PM

τώρα θυμήθηκα ότι είχα ανακατέψει ρύζι με φακές (νερόβραστα) και με λίγο κρεμμυδάκι και γέμισα λαχανόφυλλα. Είχα βάλει και άφθονο κύμινο ή κάρυ (δεν θυμάμαι ακριβώς και δεν τα γράφω κιόλας...)

μια άλλη φορά, έκανα το εξής:
Καθάρισα και έκοψα στη μουλινέτα ένα μεγάααααλο καρότο.
Του έριξα μέσα λίγο λάδι και κάρυ και αλατοπίπερο και το χτύπησα να κοπεί όσο ψιλό γίνεται.
Το έριξα πάνω σε ζεστό ρύζι και .... σλουρππππππππππππππ :rolleyes:

#4 LillyGirl

LillyGirl

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 115 posts

Posted 22 November 2006 - 09:05 PM

Μιαμ! Αυτο με το καροτο πολυ το λαχταρησα!!!

Και ρυζοκεφτεδες, αν βρεις τη συνταγη θα την ηθελα!!

Ευχαριστωωωω!

#5 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2,480 posts

Posted 27 November 2006 - 11:57 AM

:lol: δεν την βρίσκω
Μάλλον θα την πέταξα σε κάποια σούπερ-εκκαθαριση από αυτές που με πιάνει και κάνω κατά καιρούς :) :)

#6 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2,480 posts

Posted 13 December 2006 - 10:03 AM

Λοιπόοοοον
Στην σούπερ εγκυκλοπαίδεια που αγόρασα, βρήκα και συνταγή για κροκέτες ρυζιού.

Φτιάχνεις ριζότο με 400γρ ρύζι γλασέ
Το ανακατεύεις, όταν κρυώσει, με 2 αυγά χτυπημένα.
Πλάθεις κροκέτες
Τις πανάρεις σε τρίμματα ψωμιού
Τις αφήνεις ψυγείο για 1/2 ώρα να σφίξουν και τις τηγανίζεις σε μπόλικο λάδι

Υποψιάζομαι πως αν η ποσότητα ρυζιού σου είναι μικρότερη κι από 200γρ, τότε ίσως βάζοντας μόνο το ασπράδι ενός αυγού πάλι μπορεί να γίνει ρυζοζυμούλα που να πλάθεται - αυτό θέλει δοκιμές που στην παρούσα φάση αδυνατώ να κάνω οπότε το αφήνω σε εσένα :blink:

Το ακόμα καλύτερο είναι πως... μπορείς να τις κάνεις γεμιστές τις κροκέτες. Αμέεεεε :(
Κλείσε μέσα στο ρύζι λίγο μαλακό τυρί (π.χ. μοτσαρέλα) ή τυρί και ζαμπόν, ή ένα κομματάκι λουκάνικο ή υπόλοιπο από σάλτσα κιμά ή μανιταροκρέμυδα τσικνισμένα... ό,τι σου έρθει στο νου.
Εγώ νομίζω θέλω να φτιάξω κροκετούλες με γέμιση μελιτζάνας. :lol:

Σημειώνουν οι συγγραφείς:
"Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ανοίξουν οι κροκέτες πρέπει να τις φτιάξετε από καλοβρασμένο, σχεδόν χυλωμένο ρύζι. Ριζότο που περίσσεψε, που το χύλωμά του επιτείνεται με τριμμένο τυρί, είναι ιδανικό. Αν είναι δυνατόν παρασκευάζετε τις κροκέτες από ρύζι που έχει μείνει-καλά σκεπασμένο-στο ψυγείο για μία τουλάχιτον ημέρα. Το ρύζι πλάθεται ευκολότερα σε κροκέτες όταν είναι πολύ κρύο"

#7 maria79

maria79

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 50 posts

Posted 11 June 2007 - 07:47 PM

εγω αυτο που κάνω είναι να φτιάχνω ομελέτα (με ό,τι υλικά έχω κάθε φορά) χωρίς όμως να προσπαθω να μείνει ενιαία αλλά αντίθετα ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να γίνει μικρα-μικρά κομματάκια στο τηγάνι.
Ελάχιστα πριν το τέλος προσθέτω το ρύζι και ανακατεύω συνεχώς για λίγο (ίσα-ίσα να ζεσταθει το ρύζι και να ανακατευτει καλά με τα υπόλοιπα υλικά)

ειναι δικιά μου επινόηση, δεν ξέρω αν σας αρέσει
(το λέω και καλά "τηγανιτό ρύζι")

#8 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 22,650 posts

Posted 11 June 2007 - 08:38 PM

Άρα κάνεις στραπατσάδα!!! :o

#9 maria79

maria79

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 50 posts

Posted 21 June 2007 - 02:29 PM

Άρα κάνεις στραπατσάδα!!! :lol:


που ξέρω... μάλλον! :lol:
Πολύ χάρηκα που έμαθα το όνομα της συνταγής! :)



Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα


Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!



Δεν βρέθηκαν σχετικές συνταγές ή άλλα θέματα στο φόρουμ συζήτησης των μελών μας. Μπορεί όμως, να έχει δεκάδες σχετικά στο πόρταλ των συντακτών. Δείτε λοιπόν την Αρχική σελίδα ή, ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση εκεί!