Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Σπιτικα τουρσι.


  • Please log in to reply
5 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 LillyGirl

LillyGirl

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 115 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 20 September 2005 - 08:31 PM

Ξερετε μηπως τον τροπο που μπορω να φτιαξω λαχανικα τουρλου τουρσι;
Οπως αυτα τα αγοραστα (αγγουρακι, καροτο, κουνουπιδι, πιπεριες) που πουλανε;
:rolleyes:

#2 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 19570 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 21 September 2005 - 05:44 AM

Φυσικά εδώ: τουρσί (πίκλες) ανάμεικτο .
Το έκανα πέρισυ, έγινε καλό, αλλά λίγο "τσουχτερό" με το άσπρο ξύδι που έβαλα. Γιαυτό καλύτερα μην βάλεις σκέτο ξύδι, αλλά μισό - μισό με νερό ή 2/3 και 1/3, ανάλογα πόσο δυνατό το θες.

#3 LillyGirl

LillyGirl

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 115 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 21 September 2005 - 12:25 PM

Εισαι ενα αγγελουδι!
Ματς μουτς!!

#4 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2480 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 22 September 2005 - 12:57 PM

νιαρ νιαρ σας :D

Κάτι το καλοκαίρι που είχε ζέστες
κάτι που έλειπα διακοπές
κάτι που δεν είχα πείνες...
μου έχει λείψει η κουζίνα μου. :rolleyes:
Τώρα όμως είμαι σε κούρα νηστεία πάλι και... εξακολουθώ να μην μπορώ να μαγειρέψω. :P

Οπότε μετά χαράς όρμηξα στα τουρσιά.
Και στην κουζινούλα μου να μπω και να τρώγεται το φαΐ πολύυυ αργότερα, χεχε :lol:

Τα έχω ήδη στο μούσκιο τα αγγουροκαροτάκια μου.
Σήμερα θα τα βάλω στο ξύδι. http://www.radicio.c...tyle_emoticons/default/trink04.gif

Έχω βρει μια συνταγή στην οποία πρώτα βράζεται το ξίδι για 20 λεπτά και μετά το ρίχνουνε στα λαχανικά. Δεν θα το κάνω για να μην μυρίσει ξίδι το σαλόνι, αλλά αναρωτιόμουν τι συμβαίνει με το βρασμό.
Επίσης βρήκα συνταγή στην οποία αντί για νερό/αλάτι, τα αφήνουν σε σκέτο αλάτι για 24 ώρες. Φαντάζομαι αυτό είναι ιδανικό για φανατικούς αλατόβιους.... μπρρρρ :lol:

και μόλις τελέψω με την κούρα... σας τάζω εκ των προτέρων cheesecake σοκολάτας. Το φτιάχνω, το χτυπάω και ανεβάζω τη συνταγή :P

#5 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 19570 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 22 September 2005 - 08:19 PM

Υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές σχετικά με τον τρόπο παρασκευής τουρσιού. Έχω ένα ολόκληρο βιβλίο σχετικό με τα τουρσιά, αλλά δεν θέλω να δημοσιεύω συνταγές που δεν έχω δοκιμάσει. Μερικές μοιάζουν νόστιμες και πετυχημένες, αλλά τελικά αποδεικνύεται άνθραξ ο θυσαυρός :rolleyes:

#6 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2480 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 23 September 2005 - 07:42 AM

:lol: :P :P
Δεν το ήξερα αυτό για τα τουρσιά!!! Γουάου!

Μαζί σου! Τη δική σου συνταγή για να είμαι σίγουρη οτι θα φάω! :lol:


Δοκίμασα χτες ένα καροτάκι από αυτά που είχα βάλει στο αλατόνερο. Και πείστηκα να μην τα φτιάξω ποτέ μόνο με αλάτι!
Τα ξέπλυνα και τα έβαλα στα βαζάκια τους με νερόξιδο. Αυτοσχεδίασα στα μπαχαρικά (δάφνη, μπαχάρι και γαρύαφλλο). Ευχηθείτε τους καλή τύχη :rolleyes:



Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα


Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!


 █  ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΛΤΣΟΝΕ (από maroula )
 █  Συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου σπιτικά * * * * - (από luise )
 █  Σπιτικά λαζάνια με σάλτσα λαχανικών * * * * * (από mao )
 █  Σπιτικά ραβιόλια (από mao )
 █  Χοιρινό με λάχανο τουρσί * * * * - (από luise )