Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Πως Γίνεται Καλύτερη Η Μακαρονάδα;

μαγείρεμα μακαρονιών κόλπα για πετυχημένη μακαρονάδα

  • Please log in to reply
2 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 22650 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 04 March 2012 - 08:55 PM

  • Αγοράζουμε επώνυμα ζυμαρικά, καλής ποιότητας. Δεν είναι απαραίτητο να είναι διαφημιζόμενα, μπορούμε να δοκιμάσουμε τα προϊόντα της περιοχής μας και να καταλήξουμε στο ποιοτικότερο.
  • Τα ζυμαρικά τα βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό, για να έχουν τον απαραίτητο χώρο και να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Για μισό κιλό μακαρόνια, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα τουλάχιστον 6 λίτρων και νερό, τουλάχιστον 4 λίτρα.
  • Αλατίζουμε καλά το νερό, πριν βάλουμε τα μακαρόνια. Υπολογίζουμε 1 κουταλιά σούπας αλάτι για κάθε λίτρο νερού.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, αφού το νερό κοχλάσει καλά. Αν δεν βράζει καλά, προσθέτοντας τα ζυμαρικά η θερμοκρασία πέφτει κι άλλο και υπάρχει κίνδυνος να λασπώσουν και να κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Έχουμε την φωτιά του ματιού στο πιο δυνατό για να ξαναβράσει γρήγορα το νερό.
  • Τα περισσότερα ζυμαρικά βράζουν σε 8 - 10 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, τα ανακατεύουμε 2 - 3 φορές. Αυτό τα βοηθά να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Είναι σημαντικό, το πρώτο ανακάτεμα να γίνει μόλις ξαναβράσει το νερό, στην αρχή του μαγειρέματος.
  • Δεν προσθέτουμε λάδι στο νερό που βράζουν τα ζυμαρικά, γιατί υπάρχει περίπτωση να μην αφήνει την σάλτσα να κολλήσει μετά πάνω στα ζυμαρικά.
  • Αν σκοπεύουμε να προσθέσουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και να τα μαγειρέψουμε για 1 - 2 λεπτά μαζί με αυτή, τότε θα πρέπει να τα κατεβάσουμε από την φωτιά 1 - 2 λεπτά πριν συμπληρωθεί ο χρόνος βρασμού τους.
  • Δεν ξεπλένουμε ποτέ τα ζυμαρικά όταν τα στραγγίζουμε. Με το ξέπλυμα φεύγει το άμυλο και υποβαθμίζεται η γεύση τους. Επίσης καλό είναι να μην τα στεγνώνουμε εντελώς από το νερό τους, καλό είναι να κρατούν αρκετή από την υγρασία τους όταν τα προσθέτουμε στη σάλτσα.


#2 maroula

maroula

    Οικογένεια Radicio

  • Αρθρογράφος
  • ******
  • 12814 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 05 March 2012 - 01:41 PM

οδηγιες χρησης για τη κορη μου !!!! :huh:
να τη φωναξω να διαβασει μου φαινεται και αυτη! <_<

μπραβο λουιζα !κατατοπιστηκοτατη! :wub:

#3 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 22650 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 05 March 2012 - 01:51 PM

Είναι πράγματα που πολλοί τα θεωρούν αυτονόητα, αλλά όσοι δεν έχουν ξαναμαγειρέψει, δεν τα ξέρουν! Θυμάμαι π.χ. την πρώτη φορά που έφτιαξε ο αδερφός μου μακαρόνια, όταν ήταν φοιτητής: πήρε με τον συγκάτοικο του την κατσαρόλα, ρίξανε μέσα νερό κρύο, τα μακαρόνια, βιτάμ, αλάτι και τα βάλανε στη φωτιά! Το ανέκδοτο της σχολής ήτανε την άλλη μέρα (ήταν βλέπεις και σε σχολή με πολλά κορίτσια)!!!!

Posted Image



Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα


Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!


 █  Μακαροναδα Με Θαλασσινα Και Ουζο , εξαιρετικά δημοφιλές, με πολλές σελίδες συζήτησης (από maroula )
 █  Τι θα ήθελα, αλλά δεν γίνεται να το έχω.... , εξαιρετικά δημοφιλές, με πολλές σελίδες συζήτησης
... γιατί είναι πολύ ακριβό ή δεν το χρειάζομαι
(από luise )
 █  ΤΟΝΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ * * * * * (από troufitsa )
 █  Μακαρονάδα της Έρης (από tatti )
 █  μακαροναδα με ωμη σαλατα (από spirit )