Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 2 Ψήφοι

Κόκορας κοκκινιστός


  • Please log in to reply
8 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20363 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 29 May 2005 - 10:42 AM

Υλικά
1 κόκορας ελευθέρας βοσκής κομμένος μερίδες
500 γρ. καθαρισμένα κρεμμυδάκια στιφάδου
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
5 – 6 γαρίφαλα
1 κουταλάκι μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
αλάτι, πιπέρι
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα του κόκορα
τριμμένο τυρί

Εκτέλεση
Σε μπολ αναμιγνύετε το χυμό και το ξύσμα, το κρασί, την κανέλα, τα γαρύφαλα, το μπαχάρι και τη δάφνη. Βάζετε στη μαρινάδα τα κομμάτια του κόκορα και τα βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον. Στη συνέχεια βγάζετε τα κομμάτια από τη μαρινάδα, την οποία και κρατάτε. Στραγγίζετε το κοτόπουλο, το στεγνώνετε και το αλευρώνετε. Τα τηγανίζετε ελαφρά στο ηλιέλαιο. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτετε τον κόκορα και τη μαρινάδα, τον ντοματοπελτέ και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά ο κόκορας (περίπου μιάμιση ώρα).
Σερβίρετε με χοντρά μακαρόνια και τριμμένο τυρί.

Συνημμένες εικόνες

  • kokoras_kokinistos.jpg


#2 rigo

rigo

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 45 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 09 January 2006 - 11:32 PM

Διαβασα εχθες το βραδυ την συνταγη και ειπα να το δοκιμασω στο ρεπο μου την τριτη 10 του μηνος βαζωντας ομως αντι για κοκκορα μια σπαλα απο μια προβατινα που ειχα στο ψυγειο μου.Ειναι στην μαριναδα τωρα μεσα για το αποτελεσμα θα σας πω την πεμπτη.

#3 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2480 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 22 July 2009 - 08:06 AM

πολλές απορίες πολλές απορίες - έχω να μαγειρέψω κοτόπουλο κοντά 15 χρόνια, ψυχραιμία! :blink:

1. μόνο 2κσ πελτέ βάζεις για ντομάτα? καθόλου φρέσκια?

2. άμα αντί για κόκορα αλανιάρη πάρω κοτούλα αριστοκρατική του σουπερ μάρκετ θα γίνει πιο γρήγορα, έτσι δεν είναι? δε θέλει 1,5 ώρα, ε??

3. την κοτίτσα να την μαρινάρω τόσες ώρες ή μήπως και λιγότερες αρκούν? [υποθέτω πως το μαρινάρισμα στο κρασί μαλακώνει το κρέας, έτσι δεν είναι?]

4. νερό δεν προσθέτεις, αρκουν το πορτοκάλι και το κρασί??

ε... άμα έχω κι άλλες θα επιστρέψω :rolleyes:

#4 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20363 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 22 July 2009 - 09:29 AM

Απαντήσεις:
1. Ναι, βάζω μόνο πελτέ, αλλά μπορείς να το κάνεις και με ντομάτα. Λίγο πελτέ μπορείς να βάλεις, για το χρώμα και επίσης αν βάλεις ντομάτα πρέπει να ελέγξεις και τα υγρά σου. Ίσως χρειαστεί να μειώσεις το κρασί για να μην σου βγει τόσο ζουμερό.
2. Φαντάζομαι ότι μια ωρίτσα για το κοτόπουλο είναι υπεραρκετή, ειδικά αν είναι μαριναρισμένο
3. Το μαρινάρισμα μαλακώνει το κρέας και το αρωματίζει. Λίγες ώρες αρκούν
4. Ναι, τα υγρά φτάνουν, υπό την προϋπόθεση να βράσεις το φαγητό σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένο για να μην χάνει υγρά. Φυσικά καλό είναι να το έχεις στο νου σου μην πάθεις καμιά λαχτάρα
:rolleyes:

#5 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2480 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 22 July 2009 - 12:35 PM

και δε με λες, και δε με λες?
τι κρασί βάζουνε στα φαγιά???
(διότι εκτός απο κότες, έχω να δω και οινοπνευματώδη 15 χρόνια... :rolleyes: )

από ό,τι βλέπω στη φωτό το αλευρώνεις με την πέτσα του το πουλερικό, ε?

#6 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20363 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 22 July 2009 - 03:44 PM

Στη συγκεκριμένη συνταγή θα βάλεις κόκκινο ξηρό. Διάλεξε κάποιο καλό κρασάκι, για να το σερβίρεις μετά στο τραπέζι.
Με την πέτσα το κάνω το κοτόπουλο, γίνεται πιο νόστιμο με την πετσούλα του. Αν δεν θέλεις να την φας, απλά την παραμερίζεις στην άκρη του πιάτου σου :rolleyes:

#7 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2480 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 27 July 2009 - 07:16 AM

έβαλα Αμέθυστο/Λαζαρίδη
αντικατέστησα και το ένα ποτήρι κρασί με ένα ποτήρι ντομάτα
ήτανε και τα μπουτάκια βιολογικά
στενάξανε τα στομάχια μας :rolleyes:
εξαιρετικό! :blink:

#8 maroula

maroula

    Οικογένεια Radicio

  • Αρθρογράφος
  • ******
  • 11909 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 02 November 2010 - 11:46 AM

5 αστερια γαι το αστερι μας:)

#9 zoitsa

zoitsa

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 17441 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 02 November 2010 - 12:44 PM

Ωραια συνταγη!! κοκορας αλανιαρης!!!!!Δημοσιευμένη εικόναΔημοσιευμένη εικόνα



Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα


Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!



Δεν βρέθηκαν σχετικές συνταγές ή άλλα θέματα στο φόρουμ συζήτησης των μελών μας. Μπορεί όμως, να έχει δεκάδες σχετικά στο πόρταλ των συντακτών. Δείτε λοιπόν την Αρχική σελίδα ή, ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση εκεί!