Μετάβαση στο περιεχόμενο

author-avatar
- - - - -

Λικέρ Ρόδι

3 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 Λικέρ Ρόδι από marons-e

• Οικογένεια Radicio
  • author-photo
  • Full Member
  • 1416 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 02 December 2011 - 03:52 PM

Υλικά:
1 κιλό καθαρισμένοι σπόροι από ώριμο ρόδι
600-800 γραμμάρια ζάχαρη (1)
700-800 κυβ. εκατ. βότκα (2)
Μυρωδικά: Αμπερόζα ή μελισσόχορτο ή κανέλα (3)

Εκτέλεση:
Σπάζουμε τους σπόρους του ροδιού (με μπλέντερ ή μούλτι ή ...) τους στραγγίζουμε με τουλουπάνι πιέζοντας.
Στο υγρό που παίρνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε αρκετά ώσπου να λιώσει όλη η ζάχαρη. Όταν κρυώσει το σιρόπι, προσθέτουμε τη βότκα και το σύνολο το περνούμε από φίλτρο του γαλλικού καφέ με υπομονή (θα χρειασθούν 2 περίπου ημέρες και 2-3 φίλτρα). Το λικέρ είναι έτοιμο, αφού προηγουμένως το αφήσουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος 5-10 ημέρες για να ισορροπήσει.

1. Ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι το ρόδι.
2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ρούμι ή τζιν ή ρακή ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή καλύτερα οινόπνευμα ποτοποιίας. Χρησιμοποίησα βότκα γιατί νομίζω είναι το περισσότερο ουδέτερο ποτό, χωρίς γεύση και άρωμα και δεν μπόρεσα να βρω οινόπνευμα ποτοποιίας. Η ποσότητα του αλκοολούχου ποτού που προσθέτουμε εξαρτάται ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλουμε το λικέρ.
3. Έφτιαξα λικέρ ρόδι χωρίς και με όλα τα παραπάνω αρωματικά, περισσότερο του ταίριαζε η αμπερόζα, αλλά εγώ προτιμώ το λικέρ ρόδι χωρίς αρωματικά.

Αυτή η δημοσίευση έχει επεξεργαστεί από marons-e: 02 December 2011 - 03:54 PM

#2 Λικέρ Ρόδι από luise

• Chief Chef
  • author-photo
  • Admin
  • 15037 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 02 December 2011 - 05:38 PM

Παράθεση

Η ποσότητα του αλκοολούχου ποτού που προσθέτουμε εξαρτάται ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλουμε το λικέρ.

Σωστός! Χικ! :36_15_26[1]:

#3 Λικέρ Ρόδι από κυκλαμινο

• Οικογένεια Radicio
  • author-photo
  • Αρθρογράφος
  • 4449 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 02 December 2011 - 09:38 PM

Το έφτιαξα και εγώ πριν δυο μέρες!
Έβαλα ρακή παραγωγής μας,(πολύ δυνατήΣυνημμένη εικόνα) μια και τα οικονομικά στενεύουν πια!Συνημμένη εικόνα
Φυσικά θα προτιμούσα βότκα,αλλά..μπρος την ανομβριά, καλή είναι και η γριά!!Συνημμένη εικόναΣυνημμένη εικόναΣυνημμένη εικόνα

Έγινε πολύ καλό,έκανα βέβαια άλλη συνταγή-αστραπή και εκείνη!
Καλόπιοτα νάναι τα λικέρ μας!!http://photoshoper.gr/static/public/style_emoticons/default/23_50_4.gif

#4 Λικέρ Ρόδι από marons-e

• Οικογένεια Radicio
  • author-photo
  • Full Member
  • 1416 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 03 December 2011 - 11:24 AM

Δες τη δημοσίευσηκυκλαμινο, στις 02 December 2011 - 09:38 PM, είπε:

...Έβαλα ρακή παραγωγής μας...
...Έγινε πολύ καλό,έκανα βέβαια άλλη συνταγή-αστραπή και εκείνη!...
Κατά τη γνώμη μου το ρόδι έχει πολύ λεπτή γεύση και άρωμα, τα οποία κατασκεπάζονται εύκολα, οπότε οποιοδήποτε ελαφρύ σε γεύση ποτό ταιριάζει, με καλύτερο το οινόπνευμα ποτοποιίας.
Λόγω εποχής (δεν κάνει ζέστη, λίγος ήλιος) νομίζω ότι οι συνταγές-αστραπή είναι οι πιο πρακτικές, σε αντίθεση με άλλα ποτά των οποίων η βάση (π.χ. βύσσινο) βρίσκεται το καλοκαίρι.

Αυτή η δημοσίευση έχει επεξεργαστεί από marons-e: 03 December 2011 - 11:25 AM

Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα

Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!

█  Αφροδίσια Σαλάτα με φράουλες δυόσμο και φουντούκια (από Andreas Zachs )
 █  Συνταγή Λικέρ τριαντάφυλλο (από syntages24 )
 █  Συνταγή Ροδίτικο πιλάφι (με κρέας) (από syntages24 )
 █  Συνταγή Λικέρ καρυδάκι (από syntages24 )
 █  ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΜΥΡΟΔΙΚΑ............ (από spirit )