Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Τόφου


  • Please log in to reply
8 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20350 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 20 January 2005 - 07:47 PM

Συστατικό της ανατολίτικης κουζίνας. Είναι ένα είδος σφιχτής άσπρης κρέμας, που προέρχεται από το γάλα της σόγιας. Kόβεται σε κύβους και χρησιμοποιείται σαν βούτυρο.

#2 LillyGirl

LillyGirl

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 115 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 15 June 2005 - 11:23 AM

Γεια σας και απο μενα ;)

Ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με το τοφου. Το εχω δει σε πολλες κινεζικες συνταγες αλλα ειναι σκληρο, και εχει υφη σαν τυρι η κρεας... Που μπορω να το βρω, γιατι σε οτι super market εχω ψαξει δεν ετυχε να βρω ακομα...

#3 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20350 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 15 June 2005 - 02:15 PM

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Στα super markets είναι μάλλον δύσκολο να βρεθεί, δοκίμασε στα εξειδικευμένα καταστήματα με προϊόντα ανατολίτικης κουζίνας (φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν στην Αθήνα). Αν όχι, μπορείς να το παραγγείλεις μέσω internet. Βέβαια μπορεί μαζί με την παραγγελεία έρθει και η ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων, οπότε καλό θα ήταν να είσαι ψυχολογικά προετοιμασμένη (για καλό και για κακό έχε έτοιμο και κανένα brownie να τους κεράσεις http://www.radicio.c...tyle_emoticons/default/36_11_6.gif

#4 LillyGirl

LillyGirl

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 115 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 15 June 2005 - 11:48 PM

Βρε λες να βρω το μπελα μου;...

Αστο καλυτερα! Απο οτι εχω δοκιμασει δεν ειναι και οτι καλυτερο σε γευση, θα προτιμησω τα εγχωρια προιοντα!

#5 mao

mao

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 2480 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 20 June 2005 - 10:36 AM

Θα βρεις τοφού σε όλα τα μαγαζιά που πουλάνε υγιεινές και βιολογικές τροφές.

Παρόλο που τρώω σόγια και μου αρέσει πολύ, με το τοφού δεν τα έχω καταφέρει. Είναι μυστήριο προϊόν :angry:
Είναι εξαιρετικής διατροφικής αξίας (σόγια γαρ) αλλά όσοι τυποι του δοκίμασα... όπως κι αν το έφτιαξα... σαν χαρτί γκοφρέ ήταν http://www.radicio.c...tyle_emoticons/default/36_1_4.gif ;)

Το μόνο που ακόμα δεν έχω δοκιμάσει και ίσως αλλάζει το σκηνικό είναι να το μαρινάρω.

Αν έχεις κάποια συνταγή που σου φαίνεται ενδιαφέρουσα, ανέβασέ την αν μπορείς, γιατί ψάχνω να βρω τρόπο χρήσης του που να μου αρέσει - έχω 2-3 κομμάτια ακόμα που περιμένουν να βρουν το δρόμο τους... http://www.radicio.c...tyle_emoticons/default/lipsrsealed2.gif

#6 LillyGirl

LillyGirl

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 115 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 21 June 2005 - 10:46 AM

Μια φιλη απο την Αγγλια μου εδωσε μια συνταγη για σουβλακι τοφου! Εκεινη το χρησημοποιει με οτι τροπους μπορεις να φανταστεις, θα την ρωτησω για καποια καλη συνταγη και μολις μου τη δωσει θα στην γραψω εδω ;)

Παρε αυτην που εχω για το σουβλακι, για αρχη...

Υλικα
τοφου, οσο θελεις, αρκετο για να γεμισεις 3 πιτες για σουβλακια,
3 πιτες για σουβλακια,
ενα φλυτζανι μανιταρια κομμενα σε λεπτες φετες,
ενα φλυτζανι κρεμμυδι ξερο, πολτοποιημενο,
λιγο σκορδο, πολτοποιημενο
ενα φλυτζανι κρεμμυδακια φρεσκα,
ενα φλυτζανι μαιντανο ψιλοκομμενο,
ντοματα λεπτοκομμενη σε φετες
καρρυ κιτρινο,
μισο φλυτζανι αλευρι, η 1/4 φλυτζανιου corn flour
σπορους κυμινο ή κυμινο αλεσμενο,
βουτυρο ή λαδι για το σωταρισμα,
κοκκινη πιπερια σε σκονη, ή αν αντεχεις πιπερι καγιεν!
αλατι, πιπερι

Εκτελεση

Σωταρουμε σε τηγανι το ξερο κρεμμυδι και το σκορδο με το βουτυρο/λαδι. Μολις ξανθυνει το κρεμμυδι προσθετουμε τα μανιταρια και τα σωταρουμε για αλλα 2-3, μεχρι να μαραθουν, αλλα να κρατανε και λιγο!
Σε ενα αντικολλητικο τηγανι, ριχνουμε λιγο λαδι και προσθετουμε το αλευρι ή κορν φλαουρ και το σωταρουμε για μισο λεπτο περιπου. Προσθετουμε το κυμινο και το σωταρουμε για αλλο ενα λεπτο. Προσοχη να μην πιασει! Υστερα προσθετουμε και το αλατι, λιγο πιπερι μαυρο και το καρρυ. Στο μειγμα αυτο προσθετουμε το τοφου και το σιγοψηνουμε για αλλο ενα λεπτακι. Το κατεβαζουμε απο τη φωτια και το αφηνουμε να ηρεμησει λιγο, οση ωρα κανουμε τις πιττες. Λιγο λαδι στο τηγανι, και οση ωρα χρειαστει να ψηθει η καθε πιττουλα, χωρις να καει και να μην διπλωνει. Εαν χρησημοποιησεις αραβικες πιττες απλα ζεστανε τις λιγο στο φουρνο, γιατι στο τηγανι 8α κοκκαλωσουνε!
Η διαδικασια που ακολου8ει μετα ειναι γνωστη...
Ανοιγουμε τις πιττουλες, λιγο μανιταρακι, λιγο τοφου, ντοματουλα, μπολικο μαιντανο και πιπερια κοκκινη ή πιπερι καγιεν!

Ελπιζω να σε βοηθησα να τελειωσεις το τοφου σου! Μολις μαθω περισσοτερα θα εχεις νεες συνταγες!

Καλη ορεξη!


http://www.radicio.c...tyle_emoticons/default/essen.gif

#7 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20350 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 21 June 2005 - 03:09 PM

Ελπίζω να μην σας πειράζει, αλλά κόπιαρα την συνταγή και στο subforum της μαγειρικής τέχνης. Ας υπάρχει κι εκεί για τους επισκέπτες που δεν συνηθίζουν να ψάχνουν στο μαγειρικό λεξικό.

#8 vickixgr@yahoo.com

vickixgr@yahoo.com

    Μέλος του radicio

  • Full Member
  • *
  • 2 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 22 March 2008 - 01:22 AM

Γειά σας. Επειδή ως χορτοφάγος το έχω μελετήσει το θέμα τόφου,
πρέπει όντως να μαριναριστεί τις περισσότερες φορές.

Το τόφου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βούτυρο όπως αναφέρθηκε, εκτός και αν βρείτε και αγοράσετε την ποικιλία που είναι σαν κρέμα. Και πάλι όμως τότε χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή γλυκών, cheesecake και ντιπ.'

Συνήθως το χρησιμοποιούμε σε φαγητά κατσαρόλας ή σε νόστιμες σάλτσες για μακαρονάδες ή ρύζι. Το που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το πως θα το μαρινάρετε.

Το βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και τώρα τελευταία και σε σούπερ μάρκετ που έχουν κατηγορία τέτοιων προϊόντων.

:blink:


#9 piggy

piggy

    Chocoholic..thats me

  • Seniors members
  • ******
  • 2201 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 22 March 2008 - 09:56 AM

Γειά σας. Επειδή ως χορτοφάγος το έχω μελετήσει το θέμα τόφου,
πρέπει όντως να μαριναριστεί τις περισσότερες φορές.

Το τόφου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βούτυρο όπως αναφέρθηκε, εκτός και αν βρείτε και αγοράσετε την ποικιλία που είναι σαν κρέμα. Και πάλι όμως τότε χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή γλυκών, cheesecake και ντιπ.'

Συνήθως το χρησιμοποιούμε σε φαγητά κατσαρόλας ή σε νόστιμες σάλτσες για μακαρονάδες ή ρύζι. Το που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το πως θα το μαρινάρετε.

Το βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και τώρα τελευταία και σε σούπερ μάρκετ που έχουν κατηγορία τέτοιων προϊόντων.

:blink:



simfono apolita mazi sou vivki :rolleyes: 8a valo kapies sintages .



Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα


Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!


 █  Τοφου (Tofu) (από piggy )
 █  Τοφού
(μαρινάδα για τοφού)
(από mao )
 █  Σουβλάκι με τοφου
συνταγή της lillygirl
(από luise )