Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * - - 1 Ψήφοι

Συνταγή : Τουρσί (πίκλες) ανάμικτο


  • Please log in to reply
2 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20113 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 16 January 2005 - 06:46 PM

Υλικά
1 μικρό κουνουπίδι
2 καρότα
4 μικρές άγουρες ντομάτες
1 αγγούρι
3 πράσινες ή κόκκινες γλυκές πιπεριές
2 ξερά κρεμμύδια
250 γρ. αλάτι χοντρό
2 λίτρα νερό
1 – 1,5 λίτρο λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
1 κουταλάκι σιναπόσπορο (σπόρος μουστάρδας)
3 γαρύφαλλα
10 – 15 κόκκοι πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση
Kόβετε τις ντομάτες στα τέσσερα, το καρότο σε ροδέλες, τις πιπεριές και το αγγούρι σε κύβους. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και χωρίζετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια. Τα βάζετε σε σαλατιέρα. Βράζετε το νερό με το αλάτι. Το ρίχνετε στα λαχανικά και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 24 ώρες σε δροσερό μέρος. Τα στραγγίζετε, προσθέτετε το σιναπόσπορο, τα γαρύφαλλα και το πιπέρι. Μοιράζετε τα λαχανικά σε γυάλινα βάζα (βγαίνουν περίπου 3 ή 4 βάζα του ενός λίτρου) και τα γεμίζετε με το ξύδι. Kλείνετε καλά τις γυάλες και φυλάτε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο. Είναι έτοιμα για κατανάλωση σε έναν μήνα.

Συνημμένες εικόνες

  • tursi.jpg


#2 piggy

piggy

    Chocoholic..thats me

  • Seniors members
  • ******
  • 2201 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 14 June 2007 - 10:49 PM

10 piperies kokines
10 piperies prasines
10 agkourakia
3/4 koupas alati gia pikles
4-6 koupes me pagakia
12 koupes nero
4 koutalakia gia to ka8ena : sporous moustardas ,mpaxari kai kokous piperiou
2 koupes zaxarh
6 -10 koupes miloksido

valte ola ta laxanika kai to alati se ena mpol me ton pago kai afisteta gia 4 wres ,skoupisteta!!! kai ta ksnavazete se pago 1 wra.skoupisteta ksana!!! .valte se 1 rouxo tyriou ola ta mpaxarika deste kai valteto mesa se 1 katsarolaki pou 8a exei to ksydi kai thn zaxarh xoxlasteto gia 5 lepta kai riksete to zoumi pano sta laxanika,kleisteta se ena taper kai sto psigeio gia 24 wres .vazete ta laxanika opos eine mesa sthn katsarola gia na xoxlasoun 5-6 svinete, kai opos zematane mirasteta sta gialina mpol ..mhn gemiseta poly ta vaza ...:o

#3 cristinita

cristinita

    Οικογένεια Radicio

  • Αρθρογράφος
  • ******
  • 672 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 15 June 2007 - 07:23 AM

10 πιπεριές κόκκινες
10 πιπεριές πράσινες
10 αγγουράκια
3/4 κούπας αλάτι για πίκλες
4-6 κούπες με παγάκι
12 κούπες νερό
4 κουταλάκια για το καθένα: σπόρους μουστάρδας, μπαχάρια και κόκκους πιπεριού
2 κούπες ζάχαρη
6 -10 κούπες μηλόξυδο

Βάλτε ότα τα λαχανικά και το αλάτι σε ένα μπωλ με τον πάγο και αφήστετα για 4 ώρες. Σκουπίστε τα!!! και τα ξαναβάζετε σε πάγο 1 ώρα. Σκουπίστετα ξανά!!!! Βάλτε σε 1 ρούχο τυριού όλα τα μπαχαρικά, δέστε και και βάλτετο μέσα σε 1 κατσαρολάκι που θα έχει το ξύδι και την ζάχαρη. Χοχλάστε το για 5 λεπτά και ρίξτε το ζουμί πάνω στα λαχανικά. Κλείστε τα σε ένα τάπερ και στο ψυγείο για 24 ώρες. Βάζετε τα λαχανικά όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα για να χοχλάσουν 5 - 6 σβήνετε. Και όπως ζεματάνε μοιράστε τα στα γυάλινα μπωλ... μην γεμίσετε πολύ τα βάζα...



Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα


Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!


 █  Χοιρινό με λάχανο τουρσί * * * * - (από luise )