Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΣΠΙΤΙΚΗ


  • Please log in to reply
12 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 troufitsa

troufitsa

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 130 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 06 December 2010 - 07:22 PM

σπανακοπιτα3.JPG σπανακοπιτα4.JPG σπανακοπιτα5.JPG σπανακοπιτα7.JPG σπανακοπιτα2.JPG

ΥΛΙΚΑ:


ΓΙΑ 9-10 ΦΥΛΛΑ:


600γρ.ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΑΡΕΝΙΟ(ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ,ΣΚΛΗΡΟ)
ΤΟ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΑΠΟ 1/2 ΛΕΜΟΝΙ
1κ.γ.ΑΛΑΤΙ
3κ.σ.ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

2kg. ΣΠΑΝΑΚΙ
2 ΜΑΤΣΑΚΙΑ ΜΥΡΩΝΙΑ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΗΘΟ Ή ΜΑΡΑΘΟ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΚΑΥΚΑΛΗΘΡΕΣ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΣΕΣΚΟΥΛΑ
10 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΙΚΡΑ
ΛΙΓΟ ΔΥΟΣΜΟ ΞΕΡΟ Ή ΧΛΩΡΟ
1 φλυτζ.ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΜΠΟΛΙΚΟ ΑΛΑΤΙ

ΕΞΤΡΑ :
ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ 1 φλυτζανι ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ
ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΕΚΑΤΟΣΤΟΥ. ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ. ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΙ ΤΑ ΜΑΡΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ:

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΑΚΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕ ΚΥΚΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΖΥΜΗ. ΑΓΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΟ ΜΠΟΛ ΚΑΛΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΞΕΡΑΘΟΥΝ. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΤΟ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΕΛΑΦΡΩΣ ΖΑΡΩΜΕΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΓΥΛΛΟ.ΣΤΙΒΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ,ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΓΕΜΙΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ.ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΕΝΤΟΝΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ. ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 200ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΕΩΣ Η ΠΙΤΑ ΜΑΣ ΡΟΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΦΥΛΛΟ.
Η ΠΙΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Συνημμένες εικόνες

  • σπανακοπιτα.JPG
  • σπανακοπιτα6.JPG


#2 maroylenia

maroylenia

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 1737 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 06 December 2010 - 08:26 PM

Υπέροχη και λαχταριστή φαίνεται troufitsa η σπανακόπιτα σου...Δημοσιευμένη εικόνα

#3 maroula

maroula

    Οικογένεια Radicio

  • Αρθρογράφος
  • ******
  • 11909 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 07 December 2010 - 12:54 AM

Δημοσιευμένη εικόναΔημοσιευμένη εικόνα
μπραβο κοροτσι μου ωραιες φωτο και ωραια πιτουλα ...........φαινεται Δημοσιευμένη εικόνα

#4 luise

luise

    Chief Chef

  • Admin
  • ******
  • 20361 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 07 December 2010 - 07:11 AM

Είναι ιδέα μου βρε κορίτσια ή όταν βάζεις μεράκι, το παίρνεις πίσω στο φαγητό; Και στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση!

Μπράβο τρουφίτσα, γαργαλιστική πίτα!

#5 stavroula

stavroula

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 288 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 07 December 2010 - 09:46 AM

Τέλεια είναι troufitsa. Και μόνο που είδα ότι άνοιξες δέκα φύλλα ζαλίστηκα....... :lol: Συγχαρητήρια :lol: :lol:

Μου αρέσει πολύ επειδή στη γέμιση δεν έχει τυρί, χορτόπιτα την έλεγε η μητέρα μου κι άνοιγε κι αυτή ένα σωρό φύλλα.

#6 troufitsa

troufitsa

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 130 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 07 December 2010 - 05:44 PM

ευχαριστω πολυ ολες σας για τα καλα σας λογια!
ειναι απο τα πρωτα πραγματα που εμαθα να μαγειρευω απο παιδι μαζι με τη γιαγια μου
και μου αρεσει και εμενα γιατι δεν εχει τυρι

#7 zoitsa

zoitsa

    Οικογένεια Radicio

  • Chef
  • ******
  • 17441 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 07 December 2010 - 06:39 PM

Ωραια ειναι τρουφιτσα! Αμα στειλεις κανενα κομματακι.. γωνια παρακαλω!! να δοκιμασω! Να σε πω γνωμη καλε , γι'αυτο το λεω!
Γιατι τωρα που να ανοιγω 10 φυλλα!

#8 troufitsa

troufitsa

    Οικογένεια Radicio

  • Full Member
  • ******
  • 130 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 07 December 2010 - 10:29 PM

ΑΜΑ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΑ ΒΡΕ ΖΩΙΤΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

#9 KaRaMeLiTsA!!

KaRaMeLiTsA!!

    Οικογένεια Radicio

  • Αρθρογράφος
  • ******
  • 3738 Δημοσιεύσεις:

Δημοσιευμένο 08 December 2010 - 12:29 AM


ΥΛΙΚΑ



ΤΟ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΑΠΟ 1/2 ΛΕΜΟΝΙ


ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ?

Δημοσιευμένη εικόναΔημοσιευμένη εικόναΔημοσιευμένη εικόναΔημοσιευμένη εικόναΔημοσιευμένη εικόναhttp://www.anakata.paidika.gr/images/stories/Xristougenna/Kampanes/kampana_006.gifhttp://www.anakata.paidika.gr/images/stories/Xristougenna/Kampanes/kampana_006.gif



Δείτε εδώ τα παρόμοια θέματα


Για να μη σπαταλάτε χρόνο στο ψάξιμο πχ μιας παραλλαγής συνταγής, υπάρχει εδώ, δίπλα σε κάθε θέμα μια λίστα, όπου αυτόματα φαίνονται οι σελίδες που είναι σχετικές με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ αναζήτηση!


 █  Σπιτική κέτσαπ * * * * * , εξαιρετικά δημοφιλές, με πολλές σελίδες συζήτησης (από luise )
 █  Le Cordon Bleu-σπιτική συλλογή (από mao )