Μετάβαση στο περιεχόμενο

• (2 Σελίδες)
  • +
  • 1
  • 2
  • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό το θέμα

Φιλέτο κοτόπουλο σχάρας

luise

Posted 08 March 2010 - 06:11 PM

Συνημμένη εικόνα

Υλικά
8 φιλέτα κοτόπουλου από μπούτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
Από 1 κουταλάκι ρόζ, πράσινο και μαύρο πιπέρι σε κόκκους
Από μισό κουταλάκι θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, εστραγκόν ξερά
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μουστάρδα ντιζόν
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση
Βάζετε τα πιπέρια σε γουδάκι και τα χοντροσπάτε. Τα βάζετε σε μπολ, μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τα φιλέτα και ανακατεύετε να πάει παντού η μαρινάδα. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες. Γυρίζετε τα φιλέτα 2 – 3 φορές στη μαρινάδα.
Τα βγάζετε από τη μαρινάδα και τα ψήνετε στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Σερβίρετε αμέσως.

mao

Posted 16 March 2010 - 08:22 AM

και δε μου λέτε βρε παιδιά? πώς ψήνουν στο γκριλ????Συννημένη εικόνα
το γκριλ δουλεύει στους +200 βαθμούς, σωστά? οπότε πώς προλαβαίνει το κοτόπουλο να ψηθεί και μέσα??? δεν βγαίνει στεγνό??? Συννημένη εικόνα

[είμαι πανάσχετη! μόνο για κρούστα ανάβω το γκριλ κι αυτό 1 φορά τον αιώνα...Συννημένη εικόνα ]

luise

Posted 16 March 2010 - 09:17 AM

Καλώς τη mao! Που χάθηκες εσύ, ε; Που;;;; :o

Λοιπόν, το γκριλ (για τη δικιά μου κουζίνα λέω), ψήνει πάνω από τους 250 (έχει ένα χαμηλό γκριλ, γύρω στους 270 και ένα δυνατό, κοντά στους 300). Πρώτα ζεσταίνω καλά την κουζίνα, να πυρώσει το γκριλ και η σχάρα που βάζω από κάτω (για να μην κολλήσει το φαγητό πάνω της) και μετά ψήνω. Για να μην υπάρχει φόβος να στεγνώσει, προτιμώ κρέας λιπαρό (το φιλέτο μπούτι έχει λιπάκι, αντίθετα από το στήθος) και το μαρινάρω, να τραβήξει και να μαλακώσει. Υπάρχει πάντα ο φόβος να στεγνώσει, ειδικά αν παραψηθεί, αλλά αν οι αντιστάσεις έχουν ζεστάνει καλά, όλα βαίνουν αισίως... :36_22_25[1]:
Α! εννοείται ότι το κρέας πρέπει να μπει πάνω - πάνω, κοντά στις αντιστάσεις, αλλιώς.... Ποτέ δεν είχα πρόβλημα, πάντα ψήνονται καλά. Μια φορά μόνο μου στεγνώσανε οι μπριζόλες, γιατί ήταν πολύ λεπτές κι εγώ δούλευα στον υπολογιστή και δεν τις είχα στο νου μου. Έκανα μια σάλτσα να τις περιχύσω μπας και τις σώσω, αλλά δεν κατάφερα και πολλά! Βέβαια σαν το κάρβουνο δεν έχει, αλλά τι να κάνουμε.... :36_1_72[1]:

stavroula

Posted 16 March 2010 - 10:28 AM

Δηλαδή αυτά τα φιλετάκια κοτόπουλου πόσο ψήσιμο θέλουν? 20 λεπτά ή περισσότερο?

luise

Posted 16 March 2010 - 10:34 AM

Δεν θυμάμαι πόση ώρα τα έψησα, γιατί τα βλέπω, δεν κρατάω χρόνο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν πάνω από 20 λεπτά. Πρέπει να τα έψησα 7 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά :rolleyes:

mao

Posted 16 March 2010 - 11:07 AM

Συννημένη εικόνα
ψάαααααξε ψάαααααξε και θα με βρειςςςςς....Συννημένη εικόνα Συννημένη εικόνα Συννημένη εικόνα

luise

Posted 16 March 2010 - 04:31 PM

Μια χαρά! ξεσκονόπανο πολυτελείας!!!! Μα δεν λυπάσαι την γούνα σου να την ταλαιπωρείς έτσι;;;; :o

mao

Posted 17 March 2010 - 08:16 AM

μωρέ δίκιο έχεις αλλά... είναι αυτό το ζειν επικινδύνως που με παρασύρει μονίμως...Συννημένη εικόνα

Συννημένη εικόνα

luise

Posted 17 March 2010 - 09:53 AM

Τι, δεν έπεσε μέσα;;; Ούτε τα κουμπάκια πίσω στον πίνακα πάτησε;; Αααα! Εξελιγμένο γατο - μοντέλο :36_3_3[1]:

mao

Posted 17 March 2010 - 10:13 AM

αχ αυτά τα κουμπάκια! αααχ! βλέπω το βίντεο μόνο και μόνο για τα κουμπάκια - και το γατί... κυρία! ούτε που τα καταδέχεται! ουφ! με τη γατοπεριέργεια θα μείνω!Συννημένη εικόνα

luise

Posted 17 March 2010 - 02:00 PM

Μακριά από παιδιά!!!!!!

Συννημένη εικόνα

mao

Posted 17 March 2010 - 02:25 PM

βαγγελίστρα μουυυυυυυυυυυυυυΣυννημένη εικόνα
αυτό είναι ο σατανάς ενσαρκωμένος καλέεεε Συννημένη εικόνα
μακριάαααααααααΣυννημένη εικόνα

marons-e

Posted 17 March 2010 - 05:18 PM

Πολύ καλό!!!

luise

Posted 17 March 2010 - 05:43 PM

Το γατί έχει μάλλον άλλη γνώμη! :36_11_6[1]:

κυκλαμινο

Posted 17 March 2010 - 10:24 PM

mao τι έγινε άλλαξες χρώμα από την πολύ μπουγάδα,η εμένα με ξεγελούν τα μάτια μου??Συννημένη εικόνα

Να αποφεύγεις τις κακές παρέες!!!Συννημένη εικόναΣυννημένη εικόναΣυννημένη εικόνα

• (2 Σελίδες)
  • +
  • 1
  • 2
  • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό το θέμα