Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μία σελίδα
  • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό το θέμα

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΣΚΟΝΗ

pan

Posted 16 April 2008 - 08:34 AM

Καλημέρα

Θα ήθελα τα "φώτα" σας σχετικά με τη μουστάρδα σκόνη. Είχα τη "φαεινή" ιδέα αντί για μουστάρδα σε βαζάκι που έπαιρνα πάντα να πάρω μουστάρδα σε σκόνη. Νόμιζα ότι θα με βοηθούσε να τη χρησιμοποιώ και ως αρωματικό σε διάφορα φαγητά φούρνου αντί να το διαλύω με λαδάκι να πασπαλίζω απλά. ΔΥΣΤΥΧΩΣ έκανα μέγα λάθος!!!! :o (είδες η ασχετοσύνη;; :rolleyes: )
Λοιπόν, πήρα την Colman's. Έκανα τη διαδικασία που γράφει (ίση ποσότητα σκόνη με νερό) και μου βγήκε κάτι που σε μυρωδιά και γεύση είναι σαν..... διαλυτικό, ασετόν, μανό για τα νύχια...... Έκαιγε υπερβολικά και μόνο τη γνωστή γεύση μουστάρδας δεν είχε. Δοκίμασα να το αραιώσω και με γάλα (όπως γράφει και στο κουτί για πιο απαλή γεύση) αλλά πλέον δεν διορθωνόνταν με τίποτα....

Καμιά ιδέα; Καμιά συμβουλή; Έτσι είναι η πραγματική μουστάρδα δηλ.;

luise

Posted 16 April 2008 - 11:29 AM

Η μουστάρδα σκόνη έχει πολύ έντονη γεύση. Έχω κι εγώ και τη χρησιμοποιώ σε σάλτσες κρεατικών και στο ψητό κοτόπουλο. Δεν μπαίνει μόνη της στα φαγητά, αλλά μαζί με άλλα υγρά π.χ. λάδι, χυμό λεμονιού, κρασί, ζωμό κ.τ.λ. Για το τραπέζι προτιμώ τις έτοιμες μουστάρδες.
Δοκίμασέ την σε αυτή τη συνταγή και θα με θυμηθείς: ψητό κοτόπουλο

pan

Posted 16 April 2008 - 12:25 PM

Μμμμμ...... δεν ήταν η κατάλληλη ώρα για να δω το κοτόπουλο.... ΠΕΙΝΑΩ ΣΑΝ ΛΥΚΟΣ αυτή την ώρα....

Ευχαριστώ... θα το δοκιμάσω. Ελπίζω μόνο να μη μου βγει πολύ καυτερό. Ίσως μειώσω τη μουστάρδα στο ένα κουταλάκι και το σκόρδο επίσης.... (έχουμε και μωρό στο σπίτι... μην το κάνουμε turbo)..... :lol:

Όχι τίποτε άλλο αλλά ήμουν έτοιμη να την πετάξω....
Να σαι καλά luise μου!!! :)

luise

Posted 16 April 2008 - 04:44 PM

Κι όμως δεν βγαίνει καυτερό. Καλό θα είναι όμως να κρατήσεις μερικές πατάτες χωρίς να τις περάσεις με τα μπαχαρικά, παρά μόνο ελάχιστα, ίσα για το άρωμα για να δώσεις στο παιδί. Όσο για το κοτόπουλο, μην βάλεις μπαχαρικά κάτω από το δέρμα, μόνο απ' έξω και δώσε στο μωρό μόνο ψαχνό από το στήθος, όχι πέτσα ;)
Ο καλός μου δεν τρώει κοτόπουλο, δεν του αρέσει και με αυτή τη συνταγή κατάφερα να τον κάνω να το φάει! Ξετρελάθηκε :)

Μία σελίδα
  • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό το θέμα