Ντίαρ Ντάιρι,

το τελευταίο καιρό φτιάχνουμε πολύ συχνά pancakes για πρωινό. Για την ακρίβεια pancakes φτιάχνει ο Βασίλης, μιας και έχει γίνει expert και στο μείγμα και στο ψήσιμο! Ενθουσιάστηκε πολύ την πρώτη φορά που τα ετοίμασα και αποφάσισε να τα προσθέσει στη λίστα με τα λίγα πράγματα που ξέρει να μαγειρεύει (η λίστα είναι για στιγμές απόλυτης ανάγκης!). Υπόσχομαι κάποια στιγμή να ανεβάσω κάτι με pancakes.

Είπαμε λοιπόν προχτές για πρωινό να φτιάξουμε κρέπες! Και το αποφασίσαμε αυτό επειδή πρόσφατα αγοράσαμε 2 βαζάκια με βέλγικη σοκολάτα, άσπρη (Blondie) και μαύρη με φουντούκι (Noisella) από το Le pain quotidien, μια μεγάλη αλυσίδα βέλγικων bakeries με φανταστικά ψωμιά, γλυκά και πολλά άλλα… Έπρεπε λοιπόν να δοκιμαστούν και τι καλύτερο από το να γεμίσεις κρέπες με chocolate spreads!

Για τη ζύμη χρειάστηκα:
1 κούπα αλεύρι

1 κούπα γάλα

2 αυγά

2 κουταλιές της σούπας λάδι

λίγο αλάτι

Με αυτές τις αναλογίες έφτιαξα 8 μικρές κρέπες, διαμέτρου όσο ένα πιάτο φρούτου.
Τις γέμισα με Noisella και μπανάνα, ενώ την Blondie τη συνδύασα με τριμμένο μπισκότο oreo!

H Noisella είναι λίγο πιο γλυκιά από τη Νουτέλα και η Blondie είναι μια τρέλα! Δεν είχα ξαναδοκιμάσει λευκή σοκολάτα spread πριν πάω στο Le Pain Quotidien και με ενθουσίασε! Μάλιστα όταν πήγα παρήγγειλα το Bread basket, και αυτό που έφτασε στο τραπέζι ήταν ένα μεγάλο καλάθι με κάθε είδους ψωμί που παράγουν και ένα σωρό βαζάκια με μαρμελάδες, σοκολάτες και βούτυρα για να τα δοκιμάσεις όλα (και να φουσκώσεις!). Δυστυχώς η αλυσίδα δεν έχει έρθει στην Ελλάδα (αν και έχει πάει στο Qatar, στην Τουρκία, στη Ρωσία, το Kuweit!). Αν όμως βρεθείτε σε κάποιο μέρος και το δείτε, μη διστάσετε! Να δοκιμάσετε και τα spreads!

Φιλιά
Γιορς

Πηγή: My Kitchen Diary, το προσωπικό blog της Jenny_G