Πασχαλινές ζαχαρωτές φωλιές
Πασχαλινές ζαχαρωτές φωλιές Μικρές, ολόασπρες φωλίτσες για τα μικρά πασχαλινά κεράσματα, φαγώσιμες, από άσπρο γλάσο. Για δωράκι ή διακόσμηση, θα ομορφύνει το Πασχαλινό τραπέζι.
4.5 αστέρια από 2 σέφ

Προετοιμασία: 25 λεπτά και ο χρόνος για το στέγνωμα | Μαγείρεμα: 2 λεπτά | Σύνολο: 27 λεπτά και ο χρόνος για το στέγνωμα
Συνταγή για: 6 φωλίτσες

Διατροφικά στοιχεία για 1 φωλίτσα
Θερμίδες: 122 θερμίδες | Λιπαρά: 0 γρ.Υλικά συνταγής:
Άχνη ζάχαρη: 1 1/2 - 2 κούπες
Αυγό: 1 μεγάλο, μόνο το ασπράδι
Μπαλόνια: 6 μικρά (ιδανικά είναι τα μπαλόνια για νερόμπομπες)

Οδηγίες:
1. Φουσκώνετε τα μπαλονάκια και τα δένετε. Τα πλένετε και τα στεγνώνετε. Τα βάζετε μέσα σε ποτήρια τέτοιου μεγέθους, ώστε να στερεώνονται περίπου στο 1/3 του ύψους τους (τα βάζετε με το δέσιμο προς τα κάτω).
Πασχαλινή διακόσμηση-φωλιές από ζάχαρη1
2. Χτυπάτε το ασπράδι με την 1 1/2 κούπα ζάχαρη. Αν είναι πολύ υγρό το μείγμα, προσθέτετε λίγη ακόμη ζάχαρη. Χτυπάτε μέχρι να στέκεται το γλάσο καλά. Βάζετε το γλάσο σε μικρή σακούλα τροφίμων και πιέζετε να φύγει όλος ο αέρας. (αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε αργότερα, το βάζετε με την σακούλα καλά κλεισμένη στο ψυγείο)
Πασχαλινή διακόσμηση-φωλιές από ζάχαρη2
3. Κόβετε μια μικρή τρυπούλα στη γωνία της σακούλας και πιέζετε να αρχίσει να βγαίνει το γλάσο. Κάνετε γύρω από τα μπαλόνια, κυκλικές διαδρομές με το γλάσο. Μην τα παραβαρύνετε γιατί μπορεί να αρχίσει να κυλάει.
Πασχαλινή διακόσμηση-φωλιές από ζάχαρη3
4. Αφήνετε τις φωλιές να στεγνώσουν 1 ώρα περίπου. Εν τω μεταξύ φυλάτε τη σακούλα με το γλάσο στο ψυγείο. Βγάζετε και επαναλαμβάνετε την διαδικασία. Αφήνετε τις φωλιές να στεγνώσουν εντελώς και να σκληρύνουν. Τις βγάζετε από τα ποτήρια και σκάτε το μπαλόνι. Η φωλιά θα μείνει ανέπαφη. Την γεμίζετε κατά βούληση με καραμελάκια, μικρά πασχαλινά αυγά, ινδοκάρυδο και ζαχαρωτά σε σχήμα αυγού κοκ.

Μαγειρεύτηκε στις 12 Απριλίου 2012 από την Luise