Πασχαλινά καπκέικ

Πασχαλινά καπκέικ
Πασχαλινά καπκέικ Πανέμορφα καπκέικ με πασχαλινή διακόσμηση, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Γίνονται με οποιαδήποτε συνταγή για καπκέικ, λίγη βουτυρόκρεμα και ακόμη λιγότερη ζαχαρόπαστα. Από το radicio.com.
5 αστέρια από 5 άτομα

Προετοιμασία: 2 ώρες και ο χρόνος για το κρύωμα - στέγνωμα | Μαγείρεμα: 20 λεπτά | Σύνολο: 2 ώρες και 20 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα - στέγνωμα
Συνταγή για: 12 καπκέικς

Διατροφικά στοιχεία για 1 καπκέικ
Θερμίδες: θερμίδες | Λιπαρά: γρ.Υλικά συνταγής:
Ψημένα κρύα καπκέικ: 12 (χρησιμοποίησα τη συνταγή μπανάνα σοκολάτα)
Ζαχαρόπαστα: 100 γρ. περίπου
Βουτυρόκρεμα: 150 γρ. περίπου
Χρώματα ζαχαροπλαστικής: λίγο πράσινο, κίτρινο, καφέ και όποιο άλλο σας αρέσει

Οδηγίες:
Για την διακόσμηση θα χρειαστείτε 1 μικρό πινέλο ζωγραφικής, μια πλαστική παλέτα, πλάστη για το άνοιγμα της ζαχαροπαστας, ειδικούς μικρούς κόφτες - έμβολα για τις μαργαρίτες και κορνέ ζαχαροπλαστικής με τρύπες για γρασίδι.
ανοιξιάτικα καπκέικ με ζαχαρόπαστα
1. Τουλάχιστον μια μέρα πριν, ετοιμάζετε τη διακόσμηση: για τις φωλιές με τα αυγά, θα χρειαστείτε λίγη καφέ ζαχαρόπαστα για τις φωλιές και λίγη άσπρη, κίτρινη, ροζ για τα αυγά. Αρχικά ανοίγετε σε φύλλο την καφέ και κόβετε πολύ στενές λωρίδες. Κάθε λωρίδα την κυλάτε με τις παλάμες σας πάνω στον πάγκο για να γίνει σαν κορδόνι. Τακτοποιήστε αυτά τα κορδόνια μέσα στα βαθουλώματα της παλέτας με τρόπο ώστε να μοιάζουν με φωλίτσες (καλύτερα στρώστε τις παλέτες με πλαστική μεμβράνη για να μπορέσετε να βγάλετε εύκολα τη ζαχαρόπαστα όταν στεγνώσει). Με τα υπόλοιπα χρώματα ζαχαρόπαστας κάνετε λικρά αυγουλάκια και τα βάζετε μέσα σε κάθε φωλιά.
πασχαλινή διακόσμηση ζαχαρόπαστας
Με άσπρη ζαχαρόπαστα ανοίγετε φύλλο και με τους ειδικούς κόφτες κόβετε μικρές μαργαρίτες. Τις βάζετε είτε μέσα σε παλέτες, είτε πάνω σε καμπυλωμένο χαρτί και τις αφήνετε να στεγνώσουν. Όταν έχουν στεγνώσει, κάνετε στο κέντρο τους με λεπτό πινέλο και λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, μικρές βούλες.
πασχαλινή διακόσμηση με ζαχαρόπαστα
2. Ετοιμάζετε και ψήνετε τα καπκέικ. Όταν κρυώσουν εντελώς τα διακοσμείτε ως εξής: χρωματίζετε την βουτυρόκρεμα με πράσινο χρώμα και την βάζετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με το ειδικό κορνέ. Φτιάχνετε πάνω σε καπκέικ, γρασίδι με την βουτυρόκρεμα.
πασχαλινά καπκέικ
3. Μοιράζετε τα διακοσμητικά ζαχαρόπαστας που φτιάξατε πάνω στα καπκέικ.
πασχαλινά καπκέικ με ζαχαρόπαστα
Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!
Μαγειρεύτηκε στις 17 Απριλίου 2016 από την Luise

Δείτε αυτές τις 3 πετυχημένες συνταγές μαγειρικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.