Κακαβιά 2

Υλικά
Βραστόψαρα (τα τυλίγετε με τούλι πριν τα βάλετε να βράσουν για να μη γεμίσει βελονίτσες η σούπα) σκορπιός, δράκαινα, πέρκες, χάνους κ.λ.π. (είναι πολύ φθηνά και συνήθως τα βρίσκετε όλα μαζί στην ψαροκασέλα), 1 δαφνόφυλλο, 8 ποτήρια νερό, χυμός 3-4 λεμονιών, 1 μικρή ώριμη ντομάτα ολόκληρη, 1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο, 2-3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα, 2 καρότα μέτρια σέλινο, 5-6 μέτριες πατάτες, 3 κολοκυθάκια 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο.

Εκτέλεση
Βάζουμε να βράσουν το νερό με το ελαιόλαδο και όλα τα υλικά εκτός από τα ψάρια και το λεμόνι. Αφήνουμε τα χορταρικά να βράσουν για 20 λεπτά περίπου ( ελέγχετε αν έχουν βράσει καλά οι πατάτες, τελευταία βάζουμε τα κολοκυθάκια γιατί βράζουν ευκολότερα). Μετά αφού βγάλουμε τα βρασμένα λαχανικά προσθέτουμε τα ψάρια. Tα ψάρια θέλουν 20-25 λεπτά βράσιμο. 5 λεπτά πριν σβήσουμε τα φαγητό ρίχνουμε το λεμόνι

Σημείωση:
Η κακαβιά ουσιαστικά είναι η ψαρόσουπα που γίνετε από μικρά ψαράκια που μετά τα πετάνε οι ψαράδες και προσοχή μη σκεπάζετε την κατσαρόλα την ώρα που βράζουν τα ψάρια γιατί η σούπα σας θα μυρίζει ψαρίλα.

Σε εμένα προσωπικά αρέσει η 2η επιλογή, δίνει την πιο ωραία γεύση.
Αλλά και η 3η είναι καλή για την οικογένεια ή όταν έχετε καλεσμένους μια και είναι δύσκολο να φάει κανείς τα βραστόψαρα με όλες αυτές τις βελονίτσες που έχουν. Αντί για μπακαλιαράκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφυρίδα.