Γλυκό : Μαρμελάδα καρπούζι

ΥΛΙΚΑ
1 μικρό καρπούζι (αυτά τα baby)
1/2 κιλό ζάχαρη
2 κσ χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνετε την ψύχα του καρπουζιού, την καθαρίζετε από τα κουκούτσια, την κόβετε όσο πιο μικρά κομματάκια μπορείτε (βοηθάει η mezzaluna σε αυτή) και την ζυγίζετε. Στα μικρά καρπουζάκια βγαίνει περίπου 1 κιλό. Υπολογίζετε την μισή ποσοτητα ζάχαρης.

Βάζετε σε κατσαρόλα το καρπούζι, το λεμόνι και την ζάχαρη και τα βράζετε, πιέζοντας το φρούτο για να λιώσει. Βράζετε το φρούτο για μισή ωρίτσα. Μετά αφήστε το να σταθεί 24 ώρες. Την επόμενη ξαναβράστε το για να δέσει. Αν δεν θέλετε να έχει κομματάκια περάστε το πρώτα από το μουλινεξ ή το μπλέντερ.

Σημειώσεις:
1- με την συνταγή αυτή συνειδητοποίησα ότι το καρπούζι ανήκει στην ίδια οικογένεια με το κολοκύθι! Δεν ξέρω πώς εξηγείται, αλλά το καρπούζι που έβραζα μύριζε κολοκύθι. Η γεύση πάντως είναι καλή.
2- Προσωπικά μετά το 24ωρο έβαλα το φρούτο στον αρτοπαρασκευαστή, στο πρόγραμμα για μαρμελάδες. Γενικά, οι μαρμελάδες αυτές δεν γίνονται τόσο πηχτές όσο αν τις φτιάξω μόνη μου γιατί ο βρασμός διαρκεί λίγο. Αλλά 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη μπορεί να διορθώσει τη κατάσταση, ειδικά στην μαρμελάδα καρπούζι που βγαίνει πιο υδαρής από ό,τι πχ το ροδάκινο
3- Δοκιμάστε την πάνω σε τυρί φέτα και θα με θυμηθείτε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.