Γλυκό κουταλιού περγαμόντο

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο
Γλυκό κουταλιού περγαμόντο Νοστιμότατο παραδοσιακό γλυκό κουταλιού με αρωματικό περγαμόντο. Με φωτογραφίες βήμα - βήμα για σίγουρη επιτυχία! Από το radicio.com.
5.0 αστέρια από 5 άτομα

Προετοιμασία: 40 λεπτά και 1 μέρα αναμονή | Μαγείρεμα: 30 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά και 1 μέρα αναμονή
Συνταγή για: 40 κομμάτια

Διατροφικά στοιχεία για 1 κομμάτι
Θερμίδες: 130 θερμίδες | Λιπαρά: 0 γρ.Υλικά συνταγής:
Περγαμόντα: 10 μέτρια
Ζάχαρη: 1 κιλό περίπου
Νερό: 2 κούπες
Λεμόνι: 1 κουταλιά σούπας, το χυμό

Οδηγίες:
1. Πλένετε τα περγαμόντα και τα στεγνώνετε. Τρίβετε στον τρίφτη ελαφρά τα φρούτα, να φύγει το εξωτερικό σκούρο στρώμα της φλούδας τους.
Γλυκό περγαμόντο τρίψιμο φλούδας
2. Κόβετε το πάνω και το κάτω μέρος των περγαμόντων. Τα κόβετε στα τέσσερα κατά μήκος. Κάνετε μια μικρή εγκοπή ανάμεσα στη φλούδα και τη σάρκα του φρούτου και τραβάτε με προσοχή για να αφαιρέσετε τη φλούδα, χωρίς να την σπάσετε.
Γλυκό περγαμόντο αφαίρεση φλούδας
3. Τυλίγετε κάθε φλούδα σε ρολό και την στερεώνετε με οδοντογλυφίδες. Αν θέλετε μπορείτε να τις στερεώσετε με βαμβακερό σπάγκο.
Γλυκό περγαμόντο τύλιγμα φλούδας
4. Ζυγίζετε τις φλούδες και σημειώνετε πόσο είναι για να ξέρετε πόση ζάχαρη θα χρησιμοποιήσετε. Βάζετε μπόλικο νερό σε κατσαρόλα και το βάζετε να βράσει. Προσθέτετε τα περγαμόντα και τα βράζετε για 5 περίπου λεπτά.
Γλυκό περγαμόντο ζεμάτισμα
5. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Βγάζετε τις οδοντογλυφίδες.
Γλυκό περγαμόντο
6. Βάζετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη (αν οι φλούδες ήταν 1 κιλό, θα βάλετε ένα κιλό, αν ήταν 900 γρ. θα βάλετε 900 γρ. κοκ) με τις 2 κούπες νερό και τα βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε να βράσει. Το βράζετε για 4 περίπου λεπτά και προσθέτετε τα περγαμόντα. Αφήνετε τα περγαμόντα να σιγοβράσουν στο σιρόπι για 5 περίπου λεπτά.
Γλυκό περγαμόντο βράσιμο
7. Κλείνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το γλυκό στο σιρόπι να μείνει για 24 ώρες.
8. Την επομένη ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής 106 βαθμούς). Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και σβήνετε τη φωτιά.
9. Με προσοχή γεμίζετε αποστειρωμένο βάζα, τα κλείνετε και αφήνετε να κρυώσουν. Τα φυλάτε σε σκιερό δροσερό μέρος και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο.

Μαγειρεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2015 από την Luise

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.